Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedini u Europi

IMA POSEBNU VJEŠTINU On je tajno policijsko oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
On je Scherlock Holmes modernog doba kojeg poštuju i kolege policajci, ali i kriminalci.

Zatvorski službenik metropolitanske policije u Londonu, Idris Bada, ima posebnu vještinu koju većina nas može samo sanjati - sposobnost da nikada ne zaboravi nečije lice, bez obzira koliko vremena je prošlo od kada ga je posljednji put vidio ili koliko puta je vidio neko lice.

Pročitajte i ovo Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča

Osobno je odgovoran za gotovo 370 uhićenja u samo godinu dana, upravo zahvaljujući sposobnosti pamćenja lica. Posljednje dvije godine sudjelovao je u uhićenju više od 2.500 osoba.

Zahvaljujući svojim sposobnostima i novoj tehnologiji, policajac Bada smatra se revolucijom u traženju kriminalaca, a za sada je jedini policajac u Europi s ovakvim rezultatima.

'U velikom broju slučajeva, pregledom snimki nadzornih kamera koje su zabilježile lica kriminalaca, oni koji ih pregledavaju nemaju dovoljno razvijene vještine prepoznavanja lica. Zbog toga vrlo često dolazi do situacije da se razbojnici nikada ne pronađu', rekao je dr. Josh Davis, profesor psihologije na Sveučilištu Greenwich, piše News.com.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene