Počast na Georga Floyda
Počast na Georga Floyda Foto: Afp

Policija u Columbusu, u Ohiju, u utorak je usmrtila crnu tinejdžericu koja je nasrnula nožem na dvije osobe, kao što se vidi na policijskoj videosnimci, priopćile su vlasti.


Incident koji je potaknuo prosvjede u najvećem gradu Ohija dogodio se u trenutku dok je nacija bila fokusirana na izricanje presude bivšem policajcu Dereku Chauvinu zbog ubojstva Georgea Floyda.

Vezani članci Policija u SAD-u, ilustracija Strava u SAD-u: Učenica šestog razreda pucala po školi i ranila tri osobe. Razoružala je nastavnica Policijsko vozilo u SAD-u Dok su građani slavili izbor novog predsjednika, nekoliko ulica dalje propucan je muškarac u "zoni bez policije"

The New York Times prenosi da se ubojstvo dogodilo oko 20 minuta prije nego što je porota u Minneapolisu proglasila bivšeg policajca Dereka Chauvina krivim za ubojstvo.

Kad je nekoliko sati nakon pucnjave objavljena snimka policijske kamere, privremeni šef policije u Columbusu Michael Woods rekao je da su policajci došli na poziv osobe koja je prijavila pokušaj napada nožem u kući na jugoistoku grada.

Policija se na mjestu događaja suočila s kaotičnom scenom u kojoj je nekoliko ljudi bilo na trijemu pred kućom, a tinejdžerica koja je mahala nožem nasrnula je na jednu žensku osobu, a onda je napala drugu i u tom je trenutku policajac počeo pucati, pokazuje snimka.

Vlasti su priopćile da je ubijena 15-godišnja djevojka. No članovi obitelji identificirali su ubijenu djevojku kao šesnaestogodišnju Makiyah Bryant.

Šef policije rekao je da je policijska snimka koja prikazuje ubijenu tinejdžericu kako pokušava ubosti dvije ženske osobe puštena u javnost samo nekoliko sati nakon incidenta u svrhu transparentnosti.

Policajac koji je pucao nije identificiran, no iz videa djeluje kao da se radi o bijelcu. Šef policije rekao je da će biti povučen s dužnosti dok se slučaj ne istraži.

Gradonačelnik Andrew Ginther rekao je kako se iz prvotne provjere snimke čini da je policajac koji je zapucao "djelovao kako bi zaštitio drugu mladu djevojku u našoj zajednici".

"No jedna mlada djevojka noćas se neće vratiti kući", rekao je. "Molim sve da mole za mir. Večeras molimo za ovu obitelj, molimo za ovaj grad i molimo za naše susjede."