Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija tvrdi da Maddie nije oteta već je umrla zbog zanemarivanja?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraga o nestanku trogodišnje Madeleine McCann pokazala je kako djevojčica nikako nije mogla biti oteta, a portugalska policija vjeruje kako je Madeleine umrla u unajmljenom stanu na odmoru s obitelji u Praia da Luz.

Po pisanju jednog portugalskog dnevnog lista, izvještaj o slučaju, kojeg su tužitelji dobili prošlog tjedna, otkriva nove i snažne sumnje u tvrdnju roditelja Gerry i Kate McCann da je djevojčica oteta. Policijski izvještaj ostavlja mogućnost optužbe njezinih roditelja za napuštanje Madeleine i njihovih dvogodišnjih blizanaca Seana i Amelie. 

Pročitajte i ovo Roditelji i dijete Jedna u nizu mjera Ured za demografiju pokreće kampanju ravnopravnog roditeljstva: "Treba potaknuti i poslodavce poreznim olakšicama" Marijana Franjić Potraga Jeste li je vidjeli? Četvrti dan traga se za ženom koja je nestala u Virovitici

List nastavlja kako je bilo 'gotovo nemoguće' da je djevojčicu iz njihova apartmana netko oteo kako tvrde roditelji.

Sada roditelji McCann mogu biti optuženi za zanemarivanje djeteta. Ako budu optuženi za zanemarivanje djece, mogli bi dobiti maksimalno deset godina zatvora. Ali Gerry i Kate McCann takve optužbe čvrsto odbacuju.

Ipak policija priznaje kako nemaju dokaze o ulozi koju su roditelji imali u njezinom nestanaku. Izvještaj opisuje istragu u koju je bilo uključeno i proučavanje stotinjak fotografija s obiteljskog odmora, pretraživanje oko 400 kuća te provjera desetak seksualnih prijestupnika.

Madeleine je nestala 3. svibnja 2007. godine, devet dana prije svog četvrtog rođendana. McCannovi su svoju djecu ostavili bez nadzora u apartmanu dok su s prijateljima bili na večeri u obližnjem restoranu.

Prošlog je tjedna objavljeno da su portugalski detektivi na korak do zatvaranja istrage o nestanku Madeleine McCann, te da neće biti podignute optužbe protiv trojice osumnjičenika: roditelja McCann i Roberta Murata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene