Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija pronašla 30 vreća s dječjim kostima i dijelovima tijela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U blizini privatne klinike u indijskoj pokrajini Orissa policija je u jednom bunaru pronašla 30 plastičnih vreća s dijelovima tijela fetusa i ženske novorođenčadi.

Policija sumnja da su dijelovi tijela, uglavnom lubanje i kosti, u bunar odbačeni nedugo nakon rođenja ili pobačaja u klinici koja se nalazi oko 90 kilometara jugozapadno od glavnog grada pokrajine Orissa, Bhubaneshwara. Voditelj klinike odmah je uhićen. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Naložena obdukcija Kod Umaga pronađene kosti, sumnja se da su ljudske Naknade za bebe - 3 svote po mjestima i gradovima Oni za rođenje djece isplaćuju i do 8000 eura: "Ne sjećam se da je naknada nekad bila značajna, znači da mi nije pomogla"

"Prvi nalazi pokazuju da se radi samo o ženskoj djeci i fetusima, no moramo pričekati forenzičke nalaze", rekao je B.K. Sharma, glavni inspektor policije u Orissi. 

Policija je pretražila bunar nakon što je 7 ženskih fetusa, također spakiranih u plastičnu vreću, prije tjedan dana pronađeno u obližnjem selu. Vjeruju da su i te vreće povezane s klinikom.

U Indiji je ubijanje ženske novorođenčadi i fetusa učestala pojava. Prema nekim podacima u posljednjih 20 godina u u toj je zemlji ubijeno oko 10 milijuna djevojčica. Ubili su ih njihovi, bilo prije rođenja, bilo odmah nakon. 

Odnos rođenih dječaka i djevojčica promijenio se u korist dječaka nakon 1991. godine kada je u Indiji postalo moguće ultrazvukom utvrditi spol djeteta. Iako je reći spol djeteta  zabranjeno čak i zakonom, ta je praksa vrlo raširena i često vodi do pobačaja ženskih fetusa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene