Akcija policije u BiH, ilustracija (Foto:AFP)
Akcija policije u BiH, ilustracija (Foto:AFP)

Bosanskohercegovačka tajna služba SIPA u srijedu navečer u Sarajevu je izvršila veliku akciju pretresa brojnih ugostiteljskih objekata i drugih lokacija zbog utaje poreza.


Akcija je izvedena po nalogu Tužiteljstva Kantona Sarajevo. Pretreseno je više od 30 objekata.

Vezani članci Konferencija za medije PU zadarske (Foto: Marko Dimic/PIXSELL) - 3 Policija otkrila detalje velike akcije: Među privedenima i mladić ranije prijavljivan za silovanje Ilustracija (Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić) Velika policijska akcija u Zadru: Uhićeno više osoba zbog gospodarskog kriminala

"Nakon višemjesečne istrage Tužiteljstva KS i Državne agencije za istrage i zaštitu, pripadnici SIPA-e uhitili su 12 osoba zbog kaznenih djela utaje poreza, zlouporabe položaja ili ovlasti i računalnog krivotvorenja. Među osobama koje su uhićene uglavnom su vlasnici sarajevskih ugostiteljskih objekata i odgovorne osobe firmi koje su se bavile servisiranjem fiskalnih blagajni", navodi se u zajedničkom priopćenju Tužiteljstva KS i SIPA-e.

"Uhićeni se terete za neprikazivanje stvarnog prometa kroz fiskalne blagajne, točnije promet su umanjivali i na osnovu toga pravili lažne porezne prijave i plaćali manji porez nego što je trebalo", kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva KS.

U ovoj akciji više osoba je uhićeno zbog sumnje na odgovornost za utaju poreza, piše Klix. Pripadnici SIPA-e su uz suradnju inspekcije izvršili pretres i u nekim od lokala u Sarajevo City Centru (SCC). Oduzeta su računala i drugi predmeti koji će se koristiti u istrazi, a sumnja se na utaju poreza.

"Pola pijem, pola šarcu dajem": Oporba tvrdi da za sljemensku žičaru i rotor nedostaje gotovo pola milijarde kuna