Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velika akcija Tajne službe

Policija pretresla sarajevske kafiće i restorane, zbog utaje poreza uhićeno 12 osoba

Akcija policije u BiH, ilustracija (Foto:AFP)
Akcija policije u BiH, ilustracija (Foto:AFP) Foto: Afp
Bosanskohercegovačka tajna služba SIPA u srijedu navečer u Sarajevu je izvršila veliku akciju pretresa brojnih ugostiteljskih objekata i drugih lokacija zbog utaje poreza.

Akcija je izvedena po nalogu Tužiteljstva Kantona Sarajevo. Pretreseno je više od 30 objekata.

Pročitajte i ovo Akcija policije u BiH, ilustracija (Foto:AFP) Utaja poreza u Sarajevu Vlasnicima elitnih restorana zabrana prilaska, "mozgovima" kompjuterske prijevare pritvor Policijska akcija Zeko (Foto:MUP) Policijska akcija "Zeko" Uhićen i prvoosumnjičeni: Zbog utaje 7,2 milijuna kuna poreza protiv 14 osoba predložen istražni zatvor

"Nakon višemjesečne istrage Tužiteljstva KS i Državne agencije za istrage i zaštitu, pripadnici SIPA-e uhitili su 12 osoba zbog kaznenih djela utaje poreza, zlouporabe položaja ili ovlasti i računalnog krivotvorenja. Među osobama koje su uhićene uglavnom su vlasnici sarajevskih ugostiteljskih objekata i odgovorne osobe firmi koje su se bavile servisiranjem fiskalnih blagajni", navodi se u zajedničkom priopćenju Tužiteljstva KS i SIPA-e.

"Uhićeni se terete za neprikazivanje stvarnog prometa kroz fiskalne blagajne, točnije promet su umanjivali i na osnovu toga pravili lažne porezne prijave i plaćali manji porez nego što je trebalo", kazala je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva KS.

U ovoj akciji više osoba je uhićeno zbog sumnje na odgovornost za utaju poreza, piše Klix. Pripadnici SIPA-e su uz suradnju inspekcije izvršili pretres i u nekim od lokala u Sarajevo City Centru (SCC). Oduzeta su računala i drugi predmeti koji će se koristiti u istrazi, a sumnja se na utaju poreza.

Aktualno "Pola pijem, pola šarcu dajem": Oporba tvrdi da za sljemensku žičaru i rotor nedostaje gotovo pola milijarde kuna Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska "Pola pijem, pola šarcu dajem": Oporba tvrdi da za sljemensku žičaru i rotor nedostaje gotovo pola milijarde kuna 1/2 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene