Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatična akcija

Policija objavila snimku upada u ozloglašeni "Pentagon" škaljarskog klana

Policija objavila snimku upada u ozloglašeni
Policija objavila snimku upada u ozloglašeni
Aktualno Galerija Policija objavila snimku upada u ozloglašeni Policija objavila snimku upada u ozloglašeni Policija objavila snimku upada u ozloglašeni Policija objavila snimku upada u ozloglašeni Policija objavila snimku upada u ozloglašeni Policija objavila snimku upada u ozloglašeni +0 Policija objavila snimku upada u ozloglašeni Galerija 1/4 >>
Crnogorska policija u Podgorici i u Kotoru provela je policijsku akciju te su upali u ozloglašeni ''Pentagon'' škaljarskog klana. Sve je snimljeno i objavljeno.

U policijskoj akciji koja je provedena u Crnoj Gori pronađeni su i oduzeti - droga, oružje, streljivo, eksplozivi, vozila, sredstva komunikacije, novac i dokumenti, a uhićeno je i više osoba.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Potres u Crnoj Gori Jačine 4,7 stupnja Novi potres zatresao Crnu Goru, osjetio se i u Hrvatskoj i BiH: "Baš je jako zatreslo, trajalo je desetak sekundi"

Policija je snimila akciju i snimka je objavljena na YouTubeu.

Pretresene su prostorije koje koristi jedan od navodnih vođa škaljarskog klana I. D. i pojedinih pripadnika te grupe koje se nalaze u luksuznom kompleksu “Pentagon“ u Škaljarima, piše crnogorski portal CdM, prenosi Blic.

Policija provjerava zakonitost stjecanja novca za gradnju kompleksa “Pentagon“ u Kotoru i kupovinu stanova u toj zgradi.

Navodni vođa škaljarskog klana zbog kaznenog djela nedozvoljenog držanja eksplozivnih naprava osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i dva mjeseca zatvora, a za njim je raspisana međunarodna tjeralica.

Policija je pretresla i stanove D. T., zvanog Daba, koji slovi za jednog od istaknutih članova škaljarske grupacije. Pretresen je i stan A. Đ., supruge pokojnog D. Đ. koji je ubijen prošle godine dok je šetao poluotvorenim odjeljenjem spuškog ZIKS-a. Ona je, kako saznaje CdM, bila meta pretresa i u prošloj policijskoj akciji.

Uhićen Albanac

Nastavak ove akcije proveden je u Podgorici, gdje je policija uhitila sedam osoba i zaplijenila 982 kilograma marihuane, 1,7 kilograma heroina i tri kilograma smjese za uvećanje mase droge, javile su podgoričke Vijesti.

Uhićeno je 12 osoba koje se sumnjiče da su organizirale međunarodnu trgovinu drogom.

Pri tome su policijski službenici uhitili N. P., državljanina Albanije, zbog sumnje da je organizirao kriminalnu skupinu koja je djelovala u Crnoj Gori te se bavila krijumčarenjem i prodajom opojnih droga.

Uhićeno je i nekoliko državljana Crne Gore zbog sumnje da su nabavljali marihuanu i heroin u Albaniji, da bi ih krijumčarili i prodavali na teritoriju Crne Gore.

N. P. se smatra organizatorom te se sumnjiči da je ostalim osobama određivao uloge, zadatke i davao uputstva u krijumčarenju i prodaji opojnih droga.

Ova kriminalna organizacija djelovala je u dužem vremenskom periodu, a posebno je bila aktivna od 1. siječnja 2016. godine do 5. prosinca 2016. godine, pišu mediji.

Oduzeti automobili, računala, kartice...

“U Kotoru je oduzeto šest vozila; 13 mobilnih telefona i veći broj SIM kartica, više tableta, laptopa i USB stickova za skladištenje podataka; ručni sat marke 'Rolex', 2000 eura gotovog novca; dokumentacija o različitim vrstama novčanih transakcija i dužničkim odnosima; bankovne kartice i instrukcije za obavljanje financijskih transakcija; dokumentacija koja se odnosi na moguće isplate osobama koje su uključene u krijumčarenje narkotika na međunarodnoj razini; odvjetnički zapisi i više fotografija na kojima se nalaze članovi organiziranih kriminalnih grupa i njima bliske osobe”, kazali su u MUP-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene