Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pripravnosti

Policija na nogama: Ozbiljna opasnost od terorizma u Sjevernoj Irskoj

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Sigunosne službe u Sjevernoj Irskoj povisile su razinu opasnosti od terorizma sa "znatne" na "ozbiljnu", priopćila je britanska vlada uoči očekivanog posjeta američkog predsjednika Joea Bidena.

Policija u Sjevernoj Irskoj izjavila je da imaju podatke da su u planu "jaki" teroristički napadi na Uskrsni ponedjeljak.

Šef policijske službe Sjeverne Irske (PSNI) Simon Byrne rekao je da će policajci biti u najvišoj pripravnosti kako bi se suprotstavili svim potencijalnim prijetnjama, u policijskoj strategiji za koju je rekao da se nije koristila godinama, piše Sky News.

 Govoreći u Belfastu, zamjenik irske premijerke Micheal Martin osudio je prijetnju terorističkim napadom kao "kriminal u najgorem obliku".

Upozorenje dolazi samo nekoliko dana prije dolaska američkog predsjednika Joea Bidena u Belfast. Predsjednikovo putovanje bit će snažno usredotočeno na 25. obljetnicu mirovnog ugovora.

Pročitajte i ovo Sjeverna Irska Uoči Bidenova posjeta MI5 podigao stupanj opasnosti od terorizma u Sjevernoj Irskoj: ''Javnost treba biti oprezna''

Pročitajte i ovo Pucnjava u Jeruzalemu - 4 DAN NAKON KRVOPROLIĆA Novi napad u Jeruzalemu: Ranjeno dvoje ljudi

MI5 je nedavno podigao razinu opasnosti od terorizma na ozbiljnu, što znači da je napad vrlo vjerojatan.

Ovo je uslijedilo nakon pokušaja ubojstva policajca Johna Caldwella na kojeg su 22. veljače zapucala dvojica muškaraca dok je djecu trenirao nogomet u gradu Omaghu.

 

Pomoćnik glavnog policajca Bobby Singleton rekao je da su snage dobile "snažne" obavještajne podatke da disidenti planiraju pokrenuti terorističke napade na policiju tijekom vikenda.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene