Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dok se cijeli svijet zgraža nad kamenovanjem trudnice u Pakistanu, tamošnja policija poručuje - to je uobičajeno.


Pakistanska policija našla se pred oštrim kritikama javnosti koja ih je optuživala za nemar jer ranije ovog tjedna nisu spriječili kamenovanje trudne žene.

Vezani članci Australska policija, ilustracija Tomislav u obiteljskom domu našao mrtvu suprugu i njihovo troje djece: Hrvatica ubila djecu pa sebe? Slika nije dostupna Počinje suđenje: Kamenovali je nasmrt jer se udala bez njihovog pristanka

Podsjetimo, 25-godišnja Farzana Igbal (Parveen) kamenovana je na smrt ispred zgrade Vrhovnog suda u gradu Lahoreu jer se udala za čovjeka kojeg je sama izabrala, a ne za čovjeka kojeg joj je namijenila obitelj.

Cijelo to vrijeme policija je stajala ne činivši ništa da spasi trudnu ženu.

Nesuđeni mladoženja i obitelj kamenovali 25-godišnju trudnicu

Farzanu je kamenovalo dvadesetak ljudi, uključujući i njenog brata te oca.

Policijski nadzornik na to je rekao kako je gomila ljudi bila prevelika da bi spriječili ubojstvo, ali i da je to sasvim normalno, prenosi AFP. 'Ovo je uobičajen način ubojstva i treba ga promatrati sa stajališta pakistanskog društva. Strani mediji pogrešno opisuju taj slučaj kao kamenovanje, oni ne znaju povijest te dvije obitelji koja nije bila dobra i koja je završila ovim incidentom', kaže policijski nadzornik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook