Obavijesti Video Pretražite Navigacija
GREŠKA IZAZVALA KAOS

Zatvorili amsterdamski aerodrom zbog sumnje na otmicu, a onda se saznalo da je netko - stisnuo krivi gumb!

Policija na aerodromu Schiphol kod Amsterdama, ilustracija (Foto: AFP)
Policija na aerodromu Schiphol kod Amsterdama, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Policija je oko 19:30 zatvorila amsterdamski aerodrom. Istraživali su "sumnjivu situaciju". Sumnjalo se na otmicu aviona, a onda se doznalo da je netko od osoblja na letu za Madrid slučajno uključio alarm za otmicu.

Čini se da je riješena drama na amsterdamskom aerodromu. Schiphol je pod policijskom opsadom bio od 19:30. Stigao je i helikopter hitne pomoći. Sumnjalo se na otmicu.  

Pročitajte i ovo Ilustracija Obustavljen promet Policija u Amsterdamu evakuirala stanicu metroa: Na mjestu događaja stručnjaci za eksploziv Herzoga dočekali prosvjednici na otvaranju muzeja holokausta u Amsterdamu Traže prekid vatre Na otvaranju muzeja izraelskog predsjednika dočekali prosvjednici: Postavili mu putokaz prema Međunarodnom sudu pravde

No kasnije se saznalo da je netko od posade slučajno uključio alarm za otmicu, doznao je De Telegraaf od svojih izvora. Navodno je to učinio sam pilot. De Telegraaf također piše da je pilot pripravniku objašnjavao što znače svi kodovi. Slučajno je aktivirao onaj za otmicu.

O svemu se oglasio i španjolski prijevoznik Air Europa.  

"Lažna uzbuna. Na letu Amsterdam - Madrid, danas poslijepodne, uključeno je upozorenje koje aktivira protokole vezane uz otmice. Ništa se nije dogodilo. Putnici čekaju da uskoro polete. Žao nam je", objavili su na Twitteru. 

Događaj sa velikim posljedicama

Kako je pisao De Telegraaf, sumnjalo se da je riječ o događaju koji bi "mogao imati velike posljedice za ljude". 

Cijeli aerodrom bio je ograđen policijskom trakom. Ni vodstvo zračne luke nije davalo nikakve informacije. Na Twitteru su objavili tek da se prostor pretražuje 

Policija je u 20:34 sati objavila kako su posada i putnici iz aviona "gdje se sumnjiva situacija" odvijala evakuirani na sigurno. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene