Kamp Miral
Kamp Miral Foto: Kristina Stedul Fabac/Pixsell

Policija Unsko-sanskog kantona u BiH nije se oglasila o nedavno objavljenoj snimci nasilja policije nad migrantima za koju mediji tvrde da je snimljena u kampu Miral u Velikoj Kladuši.


Na snimci koja je u utorak i srijedu osvanula na više medijskih portala u BiH i Hrvatskoj vidi se kako policija palicama udara migrante.

Vezani članci Izbjeglice na granici Turske i Grčke Grčka policija suzavcem krenula na izbjeglice: "Vojska nam je uzela novac i mobitele i rekli su nam da se vratimo" Migranti na tursko-grčkoj granici - 1 Kaos na granici: Grčka policija ispalila suzavac na migrante, Turska tvrdi – poginuo jedan migrant

Mediji navode da je snimka, u trajanju od 30-ak sekundi, tijekom svibnja nastala u izbjegličkom kampu Miral u Velikoj Kladuši, najvjerojatnije nakon zatvaranja nefunkcionalnih objekta u kojem su migranti ilegalno boravili i pri tom su upućeni u Miral.

Ministarstvo unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona Hini od srijede nije odgovorilo na molbu da prokomentira objavljeni video i medijske napise.