Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pojavila se snimka

Policajac palicom po glavi udario prosvjednicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amaterska video snimka koja pokazuje kako ruski policajac palicom po glavi udara prosvjednicu, a nakon toga se ona ruši na pod, objavljena je na internetu.

Prosvjed koji se održao u subotu u ruskom gradu Nizhny Novgorod, organizirao je opozicijski pokret 'Rusi', a pri tom je uhićeno 15 osoba. Sada se nadaju da će objavljeni video izazvati pažnju javnosti, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Sukob molitelja i prosvjednika kod Kamenitih vrata U Zagrebu Sukob kod Kamenitih vrata: Prosvjednici zapjevali poznatu dječju pjesmu, intervenirala je i policija Kompostana na Čretu - 3 Smrdi, užasno smrdi Zbog kompostane u Maksimiru svi se guše u smradu: Građani najavili prosvjed, a gradski oci ih poveli u obilazak

Jekaterina Zaitseva koju je policajac udario palicom po glavi tijekom prosvjeda je nosila crvenu zastavu. Nakon udarca u glavu prosvjednica je pala na tlo. Zaitseva je poznata aktivistica u Nizhny Novogordu, glasnogovornica je lokalnog ogranka oporbenog pokreta 'Druga Rusija'.

>> Kasparovu prijeti pet godina zatvora, navodno ugrizao policajca

Na snimci se vidi kako joj ostali prosvjednici pomažu da ustane te su pozvali hitnu pomoć. Zaitseva je završila u bolnici, ali nije izvješteno kakvu je vrstu ozljeda zadobila.

Ruski ministar unutrašnjih poslova rekao je kako je policajac koji je udario prosvjednicu identificiran i trenutačno je pod istragom. Međutim, lokalna policija medijima je poslala priopćenje kako su ih prosvjednici izazvali te su prosvjednici bili ti koji su započeli sukob.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene