Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezapamćena hladnoća

Polarno nevrijeme na američkom Srednjem zapadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Polarne temperature i mećave zahvatile su u utorak američki Srednji zapad, donoseći u neke savezne države hladnoću kakva nije zabilježena desetljećima.

Sa snježnim olujama koje su zahvatile Sjeverne ravnice, temperatura je pala na minus 28 stupnjeva Celzija u Minneapolisu, u državi Minnesota. U Haywardu, u Wisconsinu, muškarac koji je patio od mjesečarenja, pronađen je smrznut u snijegu 200 metara od svoje kuće, izvijestila je lokalna TV postaja KDLH a prenosi CNN.

Pročitajte i ovo Poplave u Dubaiu - 2 Nezapamćeno nevrijeme Ujedinjeni Emirati saniraju štetu: Najmanje jedna osoba poginula, zračni promet otežan Dubai, 16.04.2024. - 1 neviđeni prizori FOTO/VIDEO Hrvat iz Dubaija za DNEVNIK.hr o kataklizmi: "Svi trgovački centri su potopljeni, nas su evakuirali..."

U Grand Forksu, Sjeverna Dakota, srušen je rekord najniže temperatura iz 1979., s minus 38 stupnjeva Celzija, prema Nacionalnoj meteorološkoj službi. Hladnoće, snijeg i poledica poremetili su promet diljem Srednjeg zapada. U gradovima na tom području, škole i poduzeća su zatvoreni zbog hladnoće, dok su stanovnici pokušavali iskopati automobile ispod snijega i očistiti ulice. Građani su upozoravani da izbjegavaju dulje zadržavanje na otvorenom zbog opasnosti od ozeblina, što posebno važi za djecu.

Odgođeni letovi u zračnim lukama

Meteorolizu su najavili da će hladni sustav nazvan 'Alberta clipper' donijeti snažne vjetrove, polarne temperature i snijeg u Chicago, Illinois, u srijedu ujutro. Hladni sustav, koji je došao iz Kanada i s Arktika, donijet će nahladnije dane ove zime u područje Velikih jezera, uz 'opasnu hladnoću od vjetra', rekao je meteorolog Guillermo Arduino za CNN.

Zračne luke u Chicagu, Minneapolisu, Milwaukeeju i Grand Rapidsu te u Detroitu, Michigan, očekuje daljnje odgode letova, dodao je Arduino. Očekuje se da će se u srijedu temperature spustiti na minus 28 stupnjeva Celzija u Detroitu, te na minus 29 u Minneapolisu, gdje za četvrtak prognoziraju minus 34.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene