Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tri dana nakon što ga je u masi napao muškarac te slomio nos i dva zuba, talijanski premijer Silvio Berlusconi našao se noćas u središtu još jedne neobične zgode.


Policija je noćas u 2 sata u bolnici uhitila muškarca koji je pokušao ući u sobu talijanskog premijera, piše New York Times. Policija je izvijestila kako je noćas 26-godišnjak dizalom došao na sedmi kat bolnice, gdje je Berlusconi smješten, i pokušao ući u njegovu sobu. Opisali su ga kao mentalno nestabilnog. Nije zabilježeno da je bio naoružan, a tvrdio je da samo želi razgovarati sa Silvijom Berlusconijem. Mladić je uhićen.

>> VIDEO: Berlusconi zbog napada odgodio sve obaveze

'Mladić (26) rođen u Torinu zaustavljen je u 2.00 sata po mjesnom i srednjoeuropskom vremenu na sedmom katu bolnice, gdje leži premijer. Nakon izlaska iz dizala, odmah su ga imobilizirali osobni čuvari i policajci iz premijerova osiguranja', dodao je glasnogovornik policije. 'Rekao je da želi razgovarati s premijerom. Nije bio agresivan i nije posjedovao nikakvo oružje ni opasan predmet. U automobilu smo pronašli palice za hokej. Čini se da ima psihičkih problema', po istom izvoru.

Nemirna noć za Berlusconija

Vezani članci Automobilom se zabio u trgovački centar Meridijan - 3 Detalji drame u zagrebačkom trgovačkom centru: "Pozvao je tehničara iz ljekarne van, skinuo ga do pasa i udario ga. Kad je izašao mislili smo da ide po oružje" Napad na beskućnika Tinejdžeri se iživljavali na beskućniku u Podsusedu: "Bilo ih je sedam. Pokušao sam se obraniti, ali bilo ih je previše"

'Berlusconi je proveo nemirnu noć. Njegov osobni liječnik Alberto Zangrillo pregledat će ga oko podneva i odlučiti hoće li izaći iz bolnice', rekao je Paolo Klun, glasnogovornik bolnice. Berlusconija je suvenirom milanske katedrale u nedjelju udario Massimo Tartaglia (42), koji se već deset godina liječi zbog psihičkih tegoba i koji je odmah uhićen zbog 'nanošenja teških ozljeda s predumišljajem'. Premijeru je dijagnosticiran lom nosa i dva zuba te ozljeda gornje usne.

Produljena hospitalizacija

Hospitalizacija talijanskog šefa vlade Silvija Berlusconija koji je u nedjelju napadnut u Milanu, produljena je za jedan dan zbog stalnih bolova, rekao je u srijedu osobni liječnik novinarima. 'Suprotno onome što smo jučer rekli, smatramo da je potrebno za jedan dan produljiti boravak premijera u bolnici San Raffaele', rekao je dr. Alberto Zangrillo. Ta odluka je donesena zbog stalnih bolova i poteškoća koje premijer ima prilikom jela, rekao je dr. Zangrillo. Talijanski premijer je prema jučerašnjem mišljenju liječnika trebao danas biti otpušten na kućnu njegu, ali ostaje najmanje do četvrtka u bolnici.

Berlusconi je otkazao susret s crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem u ponedjeljak i sudjelovanje na summitu o klimi u Kopenhagenu. Pod upitnikom je i njegova tiskovna konferencija koncem godine. (M.D./T.Š./Hina)