Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pokušao preletjeti La Manche pedalirajući cepelinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokušaj francuskog avanturista da bude prvi čovjek koji je prešao kanal La Manche pedalirajući u cepelinu imao je neslavan kraj.

39-godišnji Stephane Rousson, krenuo je s britanske obale i nadao se da će za pet sati sati stići do francuske obale blizu grada Calais. No nakon nekog vremena vjetar se okrenuo protiv njega, time ga iznenadio i onemogućio upravljanje letjelicom.

Pročitajte i ovo Zaruke u avionu Nije to očekivala VIDEO Tijekom leta iz Beograda u jednom trenutku neočekivano se oglasio pilot: "Poštovani putnici govori vam vaš kapetan" Zrakoplov u pariškoj luci Orly, ilustracija Šokantno otkriće Iznenadili se onim što su pronašli u podvozju zrakoplova: "Tijekom leta tu je -50 stupnjeva"

Tako je posljednjih 17 km, od ukopno 45, proveo na brodu koji ga je pratio od početka leta.

'Nažalost ništa nam po prognozi nije govorilo da će vjetar promijeniti smjer. Ipak uživao sam u letu. Malo su mi noge izgorjele i sigurno će mi sutra biti jako žao', rekao je Stephane Rousson.

Ovo mu je bio drugi pokušaj, a kaže kako mu troškovi projekta neće dozvoliti još jedan pokušaj, jer je sav novac u posljednjih pet godina utrošio ne ovaj projekt i završio u dugovima je.

Za vrijeme izazova, Rousson je sjedio u gondoli koja je sa cepelinom bila povezana 16 metarskom niti, a letjelicom je upravljao koristeći izum sličan biciklu s kojim je pokretao dva propelera. Pedalirao je osam sati.

Pokušaj prelaska kanala već je jednom odgodio zbog jakog vjetra u srpnju ove godine.

'Kada sam bio mlađi, gledao sam film 'ET' i gledao tog malog čovječuljka kako pedalira na biciklu i leti ispred mjeseca s ET-em. Oduvijek sam i ja želio letjeti poput njega', dodaje Stephane Rousson.

Neustrašiv pokušaj prelaska La Mancha uslijedio je samo nekoliko dana nakon uspješnog pokušaja švicarskog pustolova 49-godišnjeg Yvesa Rossya, koji je postao prvi čovjek koje je preletio preko mora koristeći samo jednokrilnu letjelicu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene