Ogromna rupa na parkiralištu bolnice otvorila se u petak rano ujutro. U provaliju su upala tri automobila, no srećom nitko nije ozlijeđen.


U petak rano ujutro na parkiralištu bolnice kod Napulja otvorila se ogromna rupa.

Vezani članci Koronavirus, Italija Italija postrožila mjere: Prvi put u mjesec dana dvije regije stavljene u crvenu zonu, ali iz jedne ipak stižu dobre vijesti Groblje otklizalo u more Groblje otklizalo: Stanovnike talijanskog gradića šokirali plutajući ljesovi u moru

Snimka iz zraka pokazuje veličinu rupe u koju su uslijed propadanja upala tri automobila, no srećom nema žrtava ni ozlijeđenih. Bolnica, u sklopu koje se nalazi iz stacionar za zaražene koronavirusom trenutačno je bez vode, a strujom se napaja iz generatora. 

Na terenu su od jutra policija i vatrogasci, a uzrok propadanja mogao bi se pripisati slijeganju zemlje, javlja talijanski RAI

"Danas između 6:30 i 6:45 čula se glasna tutnjava unutar parkirališta za posjetitelje bolnice Mare du Ponticelli. Buku je zapravo stvorila implozija koja je stvorila provaliju dubine od oko 20 metara", rekao je Damiano Gennaro, zamjenik tužitelja koji vodi istragu. 

Lokalne vlasti zasad tvrde kako nema naznaka da je propadanje izazvano namjerno. 

Nakon propadanja pacijenti smješteni u COVID stacionaru, uglavnom asimptomatski i oni u karanteni, evakuirani su, piše La Repubblica.

Guverner talijanske pokrajine Kampanije Vincenzo de Luca rekao kako slijede istraživanja kako bi se provjerilo stanje okolnog terena. Vatrogasci rupu osiguravaju.