Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zamalo je umrla

Pojela ribu i sada se bori za život! Amputirali joj noge i ruke, dobila sepsu: "Ovo se moglo dogoditi bilo kome od nas"

Riba tilapija
Riba tilapija Foto: Getty Images
Mami iz Kalifornije amputirana su sva četiri uda nakon što je pojela ribu tilapiju koja je bila zaražena smrtonosnom bakterijom, ispričali su njezini prijatelji.

Laura Barajas (40) u četvrtak je podvrgnuta operaciji koja joj je spasila život nakon višemjesečnog boravka u bolnici.

"Svima nam je jako teško. To je užasno. Ovo se moglo dogoditi bilo kome od nas", rekla je Laurina prijateljica Anna Messina.

Messina je rekla da se Barajas, koja ima 6-godišnjeg sina, razboljela nekoliko dana nakon što je pojela ribu koju je kupila na lokalnoj tržnici u San Joseu i pripremila je za sebe kod kuće.

"Zamalo je izgubila život. Bila je na respiratoru", rekla je Messina.

"Stavili su je u medicinski induciranu komu. Prsti su joj bili crni, stopala crna, donja usna crna. Imala je sepsu i bubrezi su joj otkazivali", dodala je.

Pročitajte i ovo Tornado u Francuskoj tijekom vikenda VIDEO Snimljen tornado! Nevrijeme pogodilo Francusku

Messina kaže da je Barajas bila zaražena Vibrio vulnificusom, potencijalno smrtonosnom bakterijom koja se nalazi u sirovoj morskoj hrani i morskoj vodi, piše NY Post.

"Tom bakterijom možete se zaraziti ako pojedete nešto što je njome kontaminirano, a drugi je način da posjekotinu ili tetovažu izložite vodi u kojoj živi ta bakterija", rekla je stručnjakinja za zarazne bolesti UCSF-a dr. Natasha Spottiswoode. Rekla je da je to posebno zabrinjavajuća infekcija za one sa slabim imunološkim sustavom.

Pročitajte i ovo Borbeni avion Traje potraga Izgubio se nevidljivi lovac F-35! Vojska moli građane za pomoć: "Kako ste ga, dovraga, izgubili?!"

Pročitajte i ovo Ilustracija promjene u trgovinama Kupci trebaju paziti na jednu stvar: Od danas nove cijene za 30 osnovnih proizvoda

Postoji otprilike 150 do 200 slučajeva Vibro vulnificusa prijavljenih svake godine, prema CDC-u. Otprilike jedna od pet zaraženih osoba umire.

Messina je pokrenula GoFundMe kampanju kako bi pomogla prijateljici da pokrije sve medicinske troškove i prilagodi se na novi život. Do nedjelje ujutro prikupljeno je više od 39.000 dolara.

"Nije ni znala da će joj taj jednostavni čin zauvijek promijeniti život", rekao je donator.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene