Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušao se ubiti

Pojavila se nova strašna ovisnost - A ovaj 19-godišnjak je prva žrtva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Opsesija snimanja savršenog selfieja uzela je velikog maha kod nekih pripadnika društva. Jedan tinejdžer se pokušao ubiti zbog toga.

Danny Bowman (19) je provodio i 10 sati dnevno u pokušaju da snimi savršeni selfie. Svojim mobitelom bi tijekom tog perioda snimio i više od 200 fotografija. Zbog toga se ispisao iz škole, nije izlazio iz kuće čak šest mjeseci, smršavio je 13 kilograma kako bi izgledao bolje ispred kamere, a postao je i agresivan prema roditeljima koji su ga pokušali vratiti na pravi put.

I na kraju, u očajničkom pokušaju da pobjegne svojoj opsesiji, Danny se predozirao, no, na njegovu sreću, spasila ga je majka Penny. I od tada počinje njegov novi život.

Danny, koji je definitivno prvi zabilježeni britanski ovisnik o selfiejima, trenutno vodi normalan život nakon intenzivne bolničke terapije kojom je liječio svoju ovisnost o tehnologiji, kao i anksioznostte opterećenost svojom pojavom.

FOTO Novi hit među selfijima: Omotavaju glavu selotejpom

'Stalno sam tražio način kako snimiti savršeni selfie i kad sam shvatio da je to nemoguće, poželio sam umrijeti. Izgubio sam prijatelje, obrazovanje, zdravlje te zamalo i život', izjavio je Danny za Mirror, za kojeg liječnici tvrde kako nije usamljeni slučaj ovisnosti o pametnim telefonima i tehnologiji općenito.

'Danny je ekstremni primjer', tvrdi doktor David Veal na čijoj se klilnici Danny liječio. 'Riječ je o ozbiljnom problemu. Ovo nije usamljen slučaj. Riječ je o mentalnom problemu koji je postao veoma čest uzrok samoubojstava', tvrdi Veal.



Ova selfie ludost raširila se društvenim mrežama posljednjih pet godina. Glumci, pjevači, političari, pa čak i papa Franjo snimaju selfie. Prošle godine je ovaj pojam proglašen i rječju godine nakon što su znanstvenici pokazali kako je učestalost njegove primjene tijekom 12 mjeseci porasla za 17 tisuća posto.

Danny je samo jedan od milijuna slučajeva koji su zahvaćeni ovom ludošću.

'Jedina stvar do koje mi je bilo stalo je da imam svoj mobitelj uvijek sa sobom kako bih mogao snimiti selfie u bilo koje doba dana na bilo kojem mjestu. Ljudi nisu svjesni kako se objavljivanje fotografija na društvenim mrežama može brzo oteti kontroli. To ubrzo postaje misija odobravanja ili 'pljuvanja' po nekome', zaključio je ovaj 19-godišnjak.

'Riječ je o pravom problemu kao što su i droga, alkohol ili kockanje. Ne želim da itko prođe kroz ovo što sam prošao ja', poželio je mladić koji je prvi selfie na Facebooku objavio sa samo 15 godina.

Danny je danas izliječen i radi u sklopu humanitarne fondacije Fixers koja brine o mladima i cilj joj je što ih više udaljiti od potencijalnih ovisnosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene