Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon četiri osude na smrt

Pogubljen 'Kemijski Ali'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik iračke vlade objavio je danas kako je Ali Hassan al-Majid, poznatiji kao 'Kemijski Ali', pogubljen vješanjem.

Iračke vlasti osudile su ga na četverostruku smrtnu kaznu, zbog raznoraznih zločina protiv čovječnosti, a u bivšem režimu Saddama Husseina, al-Majid je slovio kao silnik. Na smrt je osuđen, između ostalog i zbog naredbe da se otrovnim plinom napadne kurdski grad Hajabja, 1988. godine, a vjeruje se kako je u tom napadu ubijeno oko 5000 osoba.

Pročitajte i ovo Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.." Slika nije dostupna Detalji dramatičnog trenutka 'Nadgledao sam egzekuciju Sadama Huseina, soba je bila puna smrti'

Na smrt vješanjem al-Majid je osuđen još 2007. godine, za kampanju protiv Kurda, a smrtnu kaznu zaradio je i iduće godine u prosincu, zbog gušenja pobune šijita, nakon prvog Zaljevskog rata 1991. godine. Prošle godine je isto tako osuđen na smrt vješanjem, zbog pokolja šijita u Sadr Cityju u Bagdadu, 1999. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene