Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Top lista marljivih

Pogodite u kojoj zemlji se radi najviše!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pogled na rang listu naroda koji najviše rade iznenadio je već s prva tri mjesta. I dok bi većinu zemalja pogodili, iznenadili biste se tko je zasjeo na drugo mjesto!

Prema listi Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), čiji se podaci temelje na broju radnih sati u godini, najviše rade stanovnici Južne Koreje. Vrh ljestvice zauzeli su s nešto manje od 2.200 radnih sati na godinu. I dok prvo mjesto ne iznenađuje, na drugom mjestu je zemlja koja je trenutno u najvećim problemima s državnim financijama - Grčka. Na drugo mjesto je zasjela s više od 2.000 radnih sati na godinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jedinstvena baza Velika novost za pacijente: Za koji dan s radom počinje novi sustav lijekova, pogledajte koje sve promjene donosi Slika nije dostupna Pohvalan primjer Nema kod njega 'tata i mama, dajte': Ubio se od posla da zaradi za ručak s curom

>> Hrvatska je 13. najljepša zemlja na svijetu, pogodite koja je prva!

Treća je Italija, nakon koje dolaze Japan, Kanada i SAD. Sedmi je Luksemburg kojeg slijede Francuska i Norveška, dok je na 10. mjestu Njemačka s oko 1.400 radnih sati na godinu.

No, treba napomenuti da količina odrađenih radnih sati nije jednaka količini produktivnosti. Tome u prilog ide i što zemlje poput Danske, Francuske, Norveške, Njemačke i Nizozemske imaju veći BDP od Grčke, a prema radnim satima njihovi radnici su 'lijeniji' od Grka. Ono što Grčkoj nedostaje je produktivnost, jer Njemačka koja je na dnu ljestvice ima, između ostalog, stabilne tvrtke i nisku stopu korupcije što znači da imaju koristi od svakog radnog sata, piše The Atlantic.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene