Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dočeci

Svijet se natječe u veličini vatrometa, a jedna Hrvatica dvaput će dočekati Novu godinu: "Osjećaj je nevjerojatan"

Aktualno Galerija Dočeci Dočeci Foto: Afp Hrvatica koja putuje; ilustracija Hrvatica koja putuje; ilustracija Foto: DNEVNIK.hr Svijet ušao u 2024. - 1 Svijet ušao u 2024. - 1 Foto: DNEVNIK.hr Svijet ušao u 2024. - 2 Svijet ušao u 2024. - 2 Foto: DNEVNIK.hr +1 Svijet ušao u 2024. - 3 Galerija 1/6 >>
Sve je spremno za najluđu noć u godini. Milijuni diljem svijeta spremaju se za doček i proslavu Nove godine, a prve nacije već su zaokračile u 2024. Među njima je i jedna Hrvatica koja će istu godinu uspjeti dočekati dvaput.

Ako se godinu sudi prema prvim trenucima, Australiju čeka spektakularna Nova godina. Raskošan vatromet koji je trajao 12 minuta očarao je tisuće oko Sydneyjske luke. Za mjesto s najboljim pogledom nije bilo teško ni kampirati.

"Tako smo sretni. Probudili smo se u tri ujutro kako bismo pronašli najbolje mjesto, a nalazimo se ispred mosta tako da je savršeno za nas. Mi smo iz Francuske pa smo čekali ovaj trenutak dugo vremena", rekla je turistkinja. 

Prvi su u novu godinu zakoračili stanovnici južnopacifičkih otočja Samoe, Tonga, Kiribatija, Novog Zelanda. S njima je novu dočekala i Vanna Bojović, prva Hrvatica koja je proslavila 2024.

Pročitajte i ovo Ilustracija Prevareni brojni turisti Rezervirali apartman, a kada su stigli na odredište, shvatili su što se dogodilo: Ništa od bazena, jacuzzija...

"Nalazim se u Samoi, državi koja se nalazi u južnom djelu Tihog oceana i jedna od prvih ušla u Novu godinu. Ušli smo u 2024, stao je vatromet i konačno se malo smirila euforija i mogu snimiti ovaj video. Osjećaj je nevjerojatan, kratke haljinice, japanke, pijesak, more, muzika, nova kultura. Želim sretnu novu godinu svima", ispričala je.

Osim što je slavila među prvima, slavit će ponovno i među zadnjima. Sa Samoe uskoro putuje u 150-ak kilometara udaljenu Američku Samou s druge strane međunarodne datumske granice.

Svijet ušao u 2024. - 3 Hrvatica koja putuje; ilustracija (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok oni čekaju, vatrometom su se nadmetale zemlje Azije. Kineski Hong Kong zasjao je u šarenilu tradicionalnog vatrometa i light showa. Nebo iznad jednog od najviših nebodera na svijetu, onog u Taipeiju, bilo je osvijetljeno u svim bojama.

Za najveći novogodišnji vatromet u Ujedinjenom Kraljevstvu sprema se London. Spremno je više od 12 tisuća komada.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uvodi se novo kazneno djelo Pogledajte koji se zakoni mijenjaju u Hrvatskoj u 2024. godini

"Ovogodišnji vatromet traje gotovo 12 minuta. Imamo raznoliku glazbu, za svakoga ponešto. To pokazuje raznolikost Londona i jednostavno se slavi", rekao je direktor tvrtke za vatromet Darryl Fleming.

Sve je spremno i na Time Squareu u New Yorku. Isprobani su konfeti, divovski brojevi su na mjestu, a svjetleća kugla s gotovo 3000 kristala spremna je zabljesnuti i do milijun posjetitelja.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene