Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neukusni 'savjet' za štednju

Pogledajte ovu nevjerojatnu i neduhovitu izjavu BiH ministra!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I u susjednu Bosnu i Hercegovinu stižu poskupljenja. Ministar trgovine Milorad Bahilj za to ima 'rješenje'.

Poskupljuje kruh, grijanje, a nadležni u zemlji već mjesecima poručuju kako je i voda trebala poskupjeti. Međutim, ministar trgovine u Vladi Federacije BiH Milorad Bahilj ima rješenje za uštedu, prenosi portal radiosarajevo.ba.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Izraelski ministar ozlijeđen u prometnoj nesreći Nije prva nesreća Prevrnuo se automobil u kojem je bio kontroverzni izraelski ministar: Nije bio sam

>> BiH od Hrvatske očekuje 12,5 milijardi dolara za tenkove prodane Kuvajtu

'Štedite. Nemojte jesti', odgovorio je Bahilj uz smijeh na novinarsko pitanje o tome kako će građani preživjeti najavljeni val poskupljenja. Tu njegovu nimalo duhovitu izjavu zabilježile su i kamere.

Bahilj je to rekao nakon sastanka s direktorom BH Gasa, Adnanom Kresom, s kojim je razgovarao o najavljenom poskupljenju plina za 16 posto te poskupljenju centralnog grijanja u Sarajevu za preko 30 posto.

Na Bahiljevu izjavu reagirao je i Nermin Nikšić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine. On smatra da je izjava neoprostiva te da ne može proći bez reakcije. Dodao je kako će od ministra Bahilja zatražiti ostavku, a ukoliko je on sam ne ponudi, Nikšić će pokrenuti pitanje njegove smjene.

Zanimljiva činjenica o ministru jest ta da je na službenoj internetskoj stranici Vlade Federacije BiH naveden i njegov nadimak, pa tako doznajemo da se biografija nalazi pod imenom Milorad Bahilj - Baja.

Ispričao se građanima

Sam ministar Bahilj je tijekom dana u pismenoj izjavi ustvrdio kako su mediji krivo interpretirali njegove komentare vezane uz najavljeno poskupljenje plina koje bi taj energent u predstojećim zimskim mjesecima praktično učinilo nedostupnim velikom broju osiromašenih građana.

"Ja sam slikovito, ovom krivo protumačenom izjavom, kao ministar i običan čovjek pred građanima izrazio svoje viđenje ove teške socijalne situacije u kojoj će izgleda ljudi moći jedino uštedjeti ako ne budu morali jesti, jer moraju platiti režije koje nas slijede svakog mjeseca, kao što su plin, struja, voda i ostale nužne režije", stoji uz izjavu ministra Bahilja.

On je rekao kako je njegova jedina briga ona za običnog čovjeka. Građanima je uputio ispriku ukoliko su ono što su prenijeli mediji doživjeli kao provokaciju.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene