Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraživanje dugova

BiH od Hrvatske očekuje 12,5 milijuna dolara za tenkove prodane Kuvajtu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosna i Hercegovina i dalje očekuje da joj Hrvatska isplati 12,5 milijuna dolara na ime duga za tenkove prodane Kuvajtu koji su proizvedeni u kooperaciji bosanskohercegovačkih i hrvatskih tvrtki, potvrdila je vlada Federacije BiH.

Kako je za sarajevski 'Dnevni avaz' u utorak izjavio Senad Rahimić, direktor Direkcije za upravljanje pasivnom podbilancom poduzeća FBiH, u Sarajevu očekuju konačnu presudu hrvatskog pravosuđa po tužbi što ju je Agencija za privatizaciju FBiH podnijela 2007. godine.

Pročitajte i ovo Izjava Andreja Plenkovića pratite na DNEVNIK.hr-u Plenković se žestoko obrušio na Milanovića: "Ostavka bi bila jedina korektna" Ujedinjeni narodi Genocid u Srebrenici Danas odluka o jednom od najvećih zločina u Europi: Dodik prijeti odcjepljenjem, Vučić otputovao u New York

Tužba je podnesena protiv tvrtke 'Đuro Đaković' iz Slavonskog Broda koja je početkom 90-ih godina trinaest tenkova isporučila Kuvajtu.

Rahimić pojašnjava kako je rječ o tenkovima u čijoj su proizvodnji uz 'Đuru Đakovića' sudjelovali i sarajevski 'Zrak' te 'Famos', kao i tvornica BNT iz Novog Travnika a oni su, navodno, povučeni s vukovarskog ratišta te potom preko Rijeke i Bara poslani u Kuvajt po čijoj su narudžbi i izrađeni.

>> 'Dva otočića i vrh Kleka apsolutno su suvereni teritorij BiH-a'

Rahimić je potvrdio kako su ti tenkovi kada su prodani stajali 12,5 milijuna dolara te kako se očekuje presuda u korist tužitelja.

U dosadašnjim procesima pred hrvatskim sudovima presude su bile u korist Agencije za privatizaciju FBiH, ustvrdio je Rahimić uz pojašnjenje kako je trenutačno u tijeku rješavanje posljednje žalbe po presudi Visokog trgovačkog suda u Zagrebu, o čemu pravorijek treba donijeti Ustavni sud Hrvatske.

'Avaz' tvrdi kako je neslužbena informacija već donešena te kako je hrvatski Ustavni sud navodno već odlučio u korist zahtjeva iz BiH. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene