Kako bi iz izolirane države mogli ući u pojedine zemlje, Kim Jong Un i njegov otac koristili su lažne brazilske putovnice.

Galerija


Reuters je došao u posjed kopija lažnih putovnica koje su sjevernokorejski vođe koristili kako bi putovali u, kako navode izvori, Brazil, Japan i Hong Kong.

Vezani članci Kim Jong Un I to se dogodilo: Koronavirus ušao i u najzatvoreniju zemlju na svijetu, Kim proglasio izvanredno stanje Slika nije dostupna Deset mitova koje propagira vlada Sjeverne Koreje

Kada su putovali u zemlje u kojima nisu bili dobrodošli, za granične službenike koji su pregledavali putovnice, bili su Josef Pwang i Ijong Tchoi. Tim su se imenima prijavljivali za vize u najmanje dvije zapadne države, javlja Reuters.

Brazilski službenik koji je želio ostati anoniman u izjavi za Reuters rekao je da su brazilske putovnice na kojima su otisnuta lažna imena legalne i da su dostavljene sjevernokorejskom veleposlanstvu kako bi ih legalno izdavalo onima koji imaju pravo na nju. A oni su otisnuli lažna imena svog tadašnjeg vođe i njegova sina.