Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skrivena 26 godina

Pogledajte dosad neviđenu snimku eksplozije Challengera iz 1986. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na internetu se pojavila nova amaterska snimka eksplozije NASA-inog space shuttlea Challenger, koja se dogodila 1986. godine.

Snimku, koju je napravio Jeffrey Ault iz Orange Cityja na Floridi, objavio je Huffington Post. Ault je još u osnovnoj školi bio veliki ljubitelj NASA-inog svemirskog programa te je još tada napravio i 1,5 metara veliku repliku rakete Saturn V za školski projekt.

Pročitajte i ovo Maltretiranje djevojke u Splitu napale je dvije žene Djevojke su uhićene: Društvenim mrežama širi se video maltretiranja djevojke u Splitu Teroristi u Crocus City Hallu u Moskvi - 2 Mučnih 90 sekundi užasa "Ubijte ih bez milosti, dolazimo u ime Boga": Islamska država objavila zatrašujuću snimku napada u Moskvi

>> Prvi put objavljena amaterska snimka katastrofe Shuttla Challenger 1986!

Kad mu se pružila prilika da uživo gleda lansiranje Challengera u svemir, nije to mogao odbiti i bio je oduševljen. 'Uzbuđenje koje je raslo sve do lansiranja, bilo je nešto što dotad nikad nisam osjetio. Bilo je jednostavno super', prisjetio se Ault.

No, njegovo uzbuđenje pretvorilo se u velik šok i tugu samo 73 sekunde nakon lansiranja Challengera. Shuttle je eksplodirao na putu u orbitu, a pritom je poginulo svih sedam astronauta. NASA-ine space shuttle misije zastale su naredne tri godine.

Alto je u to vrijeme imao tek 19 godina i bio e u pratnji roditelja. Događaj je snimio svojom Super 8 filmskom kamerom. Ta je snimka nekoliko desetljeća ležala netaknuta u njegovoj kući od vremena nesreće. No, nakon 26 godina, odlučio ju je pokazati javnosti. Pogledajte snimku.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene