Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pronađen bez svijesti

Poginuo ronioc koji je tragao za ostacima indonezijskog zrakoplova

Spasioci izvlače dijelove zrakoplova (Foto: AFP)
Spasioci izvlače dijelove zrakoplova (Foto: AFP) Foto: Afp
Indonezijski ronilac poginuo je u operaciji potrage za ostacima zrakoplova Lion Air u kojemu je bilo 189 ljudi, rekao je vođa spasilačke ekipe u subotu.

Syahrul Anto pronađen je bez svijesti u petak i u bolnici su ga liječnici proglasili mrtvim, rekao je Bayu Wardoyo, vođa indonezijske spasilačke ronilačke ekipe.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Slika nije dostupna Oboje su mrtvi VIDEO Srušio se avion u kojem su bili dijete i muškarac: Udario u dalekovod i zapalio se

Pripadnik mornarice rekao je da je Syahrul možda umro od nekontrolirane dekompresije.

The Lion Air Boeing 737 MAX 8 pao je u more u ponedjeljak oko 13 minuta nakon polijetanja s džakartanskog međunarodnoga aerodroma Soekarno-Hatta.

Poginuo je 181 putnik i osam članova posade.

U petak su ronioci pronašli jednu od dviju crnih kutija, no još se ne zna radi li se o kutiji koja bilježi parametre leta ili onoj koja bilježi zvukove u pilotskoj kabini.

Indonezijska vojska objavila je u srijedu kako je možda locirala olupinu aviona. U pronalaženju dviju crnih kutija letjelice angažirano je tisuću osoba, među kojima više desetaka ronioca, kao i helikopteri i brodovi.

Boeing 737 MAX 8 Lion Aira, u prometu samo nekoliko mjeseci, nestao je u Javanskom moru u ponedjeljak. Neposredno prije posada je zatražila od kontrole leta dopuštenje da se vrati u Džakartu, polazišnu točku.

Ta zrakoplovna nesreća druga je smrtonosna nesreća zrakoplovne tvrtke Lion Air u 14 godina. Njihov zrakoplov je 2014. u gradu Solu u središnjem dijelu Jave promašio pistu zračne luke i zabio se u groblje, pri čemu je poginulo 25 ljudi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene