Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio na brojnim ratištima

Ratni reporter poginuo u prometnoj nesreći u New Yorku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Legendarni vanjskopolitički novinar američkog CBS-a Bob Simon poginuo je u prometnoj nesreći u srijedu u New Yorku, objavila je njegova televizijska mreža.

Simon (73) stradao je kao putnik u taksiju koji se sudario s drugim vozilom i sletio s ceste. "Bob Simon je bio div televizijskog novinarstva i svi smo šokirani ovom tragedijom", rekao je predsjednik CBS-a David Rhodes.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene

"Strašan gubitak za sve u informativnom programu CBS-a", rekao je Jeff Fager, izvršni producent emisije "60 minuta" za koju je Simon radio. "Tragedija je još gora jer smo ga izgubili u prometnoj nesreći u New Yorku, a čovjek je vjerojatno izbjegao više opasnih situacija nego ijedan drugi novinar modernog doba".

Mostar: Novinar iskočio iz plamtećeg automobila

Karijeru izvještavanja iz svjetskih opasnih zona počeo je u Vijetnamskom ratu, a iz Sajgona je 1975. otišao u jednom od posljednjih helikoptera kojim su evakuirani američki državljani.

Izvještavao je o nasilju u Sjevernoj Irskoj, s Cipra za vrijeme turske invazije, o ratovima na Falklandima, u Perzijskom zaljevu, bivšoj Jugoslaviji, a pokrivao je i američke akcije u Grenadi, Somaliji i Haitiju.

Dvadeset je godina bio šef dopisništva CBS-a za Bliski istok, a u prvim danima Zaljevskog rata zarobila ga je i mučila iračka vojska. Dobitnik je brojnih novinarskih nagrada, a posljednji je prilog za "60 minuta" napravio prošli tjedan. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene