Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Kobna nesreća

Poginuo Dean Potter - 'Izvukao je pogrešnu kartu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od najpoznatijih svjetskih zaljubljenika u ekstremne sportove Amerikanac Dean Potter (43) i njegov prijatelj Graham Hunt (29) poginuli su u nesreći u nacionalnom parku Yosemite u Kaliforniji.

Potter i Hunt su poginuli dok su isprobavali letačka odijela nakon skoka s litice Taft Point koja je visoka 2,300 metara. Nesreća se dogodila dok su pri velikoj brzini pokušali proći kroz uski procjep.

Nesretni avanturisti prilikom nesreće nisu uspjeli otvoriti padobrane. BASE skakanje je zabranjeno u parku Yosemite, ali su njih dvojica riskirali uhićenje i moguću kaznu samo kako bi skočili.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna u mostaru Unatoč kiši i nevremenu skočio sa Starog mosta na 26. obljetnicu rušenja Slika nije dostupna Kakav skok! VIDEO Skočio s nebodera i pao - ravno u bazen!

Potter je bio zaljubljenik u ekstremne sportove, a National Geographic ga je 2009. godine proglasio "avanturistom godine".

Bio je vlasnik niza penjačkih rekorda, a godinama se uspješno bavio i BASE skokovima. Bio je prvi koji se uspio popeti na tri najpoznatija velika zida u Yosemiteu i to u jednom danu.

Također, bez ikakve zaštite hodao je po užetu na 1.800 metara visine prehodavši kineski Enshi Grand Canyon na samo dva centimetra širokom užetu koje se naziva 'slackline'. Vlasnik je i najdužeg "wingsuit" skoka koji je trajao dvije minute i 50 sekundi.

"BASE skokovi su nešto najopasnije što možete činiti. Vaši izgledi za preživljavanje nisu u vašu korist. Nažalost, Dean je izvukao pogrešnu kartu," kazao je njegov prijatelj i snimatelj Corey Rich.

Potter je prije nekoliko mjeseci izjavio kako se odlučio posvetiti većoj sigurnosti u wingsuit letenju nakon što je u kratkom vremenu izgubio nekoliko bliskih prijatelja u nesrećama tijekom wingsuit leta. Potter je često letio i sa svojim psom, koji ovoga puta nije bio s njim u nesreći. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene