Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U prometnoj nesreći

Poginula supruga premijera Zimbabvea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zimbabveanski premijer Morgan Tsvangirai lakše je ozlijeđen, a žena mu je poginula u prometnoj nesreći, objavila je njegova stranka Pokret za demokratske promjene (MDC).

'Na njega je naletio kamion, u kojemu je vozač očito bio zaspao. Tsvangirai se vozio kući iz sela Buhera, gdje sutra treba sudjelovati na skupu', rekao je ministar iz MDC-a. Morgan Tsvangirai je prije tri tjedna stupio na dužnost premijera vlade nacionalnog jedinstva nakon sporazuma s predsjednikom Robertom Mugabeom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kći policajca poginula u prometnoj nesreći koju je on skrivio Slika nije dostupna U sudaru automobila poginula jedna osoba, četiri ozlijeđene

Nova je vlada obećala da će pronaći rješenje za izlazak iz gospodarske krize koja je zahvatila zemlju s nestašicom hrane i goriva, najvećom inflacijom u svijetu i epidemijom kolere od koje je već umrlo gotovo 4000 i zaraženo 88.000 ljudi. Zimbabveanci i zapadni donatori nadaju se da će nova vlada donijeti zemlji političku stabilnost, pošto je u rujnu, nakon teških višemjesečnih pregovora, postignut dogovor o podjeli vlasti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene