Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Beogradsko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv košarkaša Miladina Kovačevića, zbog nanošenja teških ozljeda opasnih po život američkom državljaninu Brianu Steinhaueru. S njim su optuženi i bivši srpski konzul i vicekonzul u New Yorku.


Bivši konzul Slobodan Nenadović i bivši vicekonzul Igor Milošević, optuženi su zbog zloporabe položaja, rekao je za Tanjug glasnogovornik Republičkog javnog tužiteljstva Tomo Zorić. 'Prekoračenjem granica svojih službenih ovlaštenja, Nenadović i Milošević su pribavili korist Kovačeviću i omogućili mu da napusti teritorij SAD-a i izbjegne vođenje kaznenog postupka pred pravosudnim organima SAD-a', rekao je Zorić.

Vezani članci Građani se pred Klaićevom opraštaju od preminule djevojčice - 4 Podignuta optužnica protiv roditelja dvoipolgodišnje djevojčice čija nas je smrt šokirala: Terete majku da ju je gurnula Granični prijelaz, ilustracija Umjesto da prijavi osuđenika koji ilegalno prelazio granicu, hrvatski policajac ga vozio službenim autom

'Želim istaknuti da je podizanje optužnice u ovom slučaju logičan rezultat dobre suradnje između američkog i srpskog tužiteljstva, a samo ustupanje ovog predmeta srpskim pravosudnim institucijama bez rezervi i uvjeta, predstavlja izraz povjerenja u naš pravosudni sustav', zaključio je Zorić.