Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Beogradsko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv košarkaša Miladina Kovačevića, zbog nanošenja teških ozljeda opasnih po život američkom državljaninu Brianu Steinhaueru. S njim su optuženi i bivši srpski konzul i vicekonzul u New Yorku.


Bivši konzul Slobodan Nenadović i bivši vicekonzul Igor Milošević, optuženi su zbog zloporabe položaja, rekao je za Tanjug glasnogovornik Republičkog javnog tužiteljstva Tomo Zorić. 'Prekoračenjem granica svojih službenih ovlaštenja, Nenadović i Milošević su pribavili korist Kovačeviću i omogućili mu da napusti teritorij SAD-a i izbjegne vođenje kaznenog postupka pred pravosudnim organima SAD-a', rekao je Zorić.

Vezani članci Optužnica Dodikov zastupnik oporbenog političara napao zbog etničkog podrijetla: Pisao po Facebooku o ''njegovoj ustaškoj dominantnoj krvi'' pa mu stigla optužnica Policija, gliser / Ilustracija Na gliser sa sedmero ljudi unijela bombu koja je eksplodirala i teško ranila nju i još jednu osobu: Podignuta optužnica

'Želim istaknuti da je podizanje optužnice u ovom slučaju logičan rezultat dobre suradnje između američkog i srpskog tužiteljstva, a samo ustupanje ovog predmeta srpskim pravosudnim institucijama bez rezervi i uvjeta, predstavlja izraz povjerenja u naš pravosudni sustav', zaključio je Zorić.