Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snijeg padao nekoliko dana

Pod težinom snijega srušio se most!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pod težinom snijega koji neprestano pada već nekoliko dana u Japanu, srušio se most u prefekturi Nagano.

Obilan snijeg nastavlja padati u Japanu. U jednom selu u prefekturi Nagano, most dugačak 95 metara te širok sedam metara, srušio se pod težinom snijega. Stručnjaci koji su došli istražiti ovaj događaj kazali su kako se most srušio zbog dva razloga.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor i Europski parlament izbori 9. lipnja Ovo je goruće pitanje Europske Unije, a hrvatski kandidati za europski parlament slažu se oko jednog pitanja Europski izbori - 2 Drugačija mišljenja Ovo je jedna je od gorućih tema u Europskoj uniji: Pogledajte što na nju kažu hrvatski političari

Prvi je prošlogodišnji potres uslijed kojeg je most imao manja oštećenja, a drugi je težina snijega koji je napadao na most.

Zbog oštećenja nastalih tijekom potresa most je bio zatvoren za promet, tako da tijekom rušenja nitko nije bio na njemu i nema ozlijeđenih. Na most je, kako piše AP, napadalo više od tri metra snijega.

>> U Japanu napadalo 3,4 metra snijega, 50 mrtvih

Nadležni u prefekturi Nagano već su odlučili da će na tom mjestu izgraditi novi most. Radovi će početi u travnju kada se očekuje da će se snijeg otopiti.

Mnogi dijelovi Japana osnovali su posebne odjele odgovorne za saniranje nesreća uzrokovanih snijegom. Oni u akcijama spašavanja blisko surađuju s japanskim snagama za samoobranu.

U ovom trenutku, 14 gradova i tri prefekture na sjeveru i zapadu Japana primaju državnu pomoć za nesreće uzrokovane snijegom.

Snimku srušenog mosta u Japanu možete pogledati u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene