Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počeo proces za ubojstvo Hranta Dinka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proces optuženima za ubojstvo turskog novinara armenskog podrijetla Hranta Dinka, čije je ubojstvo u siječnju uzdrmalo Tursku, počeo je u ponedjeljak na sudu u Istanbulu.

Proces zatvoren za javnost počeo je s dva sata zakašnjenja, uz stroge mjere sigurnosti, a na obližnjem trgu okupilo se oko 2.500 prosvjednika.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Ostao bez teksta VIDEO Novinar jednim pitanjem zaledio Vučića: "Čestitam, pobijedili ste" Tucker Carlson intervjuira Vladimira Putina oglasio se na mrežama Novinar koji je intervjuirao Putina otkrio detalje iza kamere: "Ima jednu naviku..."

Pedesetdvogodišnji Dink bio je utemeljitelj i urednik dvojezičnog tursko-armenskog lista Agos i posvetio je život pomirenju između njegove zajednice i turske muslimanske većine. 

Ubijen je iz vatrenog oružja samo nekoliko metara od redakcije svojeg lista.

Prvooptuženi Ogun Samast, sedamnaestogodišnjak iz grada Trabzona na istoku zemlje, priznao je da je 19. siječnja ubio novinara zbog izjava vezanih uz pokolj Armenaca u razdoblju od 1915. do 1917. koje je Dink otvoreno nazivao genocidom, što Turska kategorički odbacuje.

Tužitelji su na konferenciji za novinare u petak rekli kako se boje da u procesu možda neće biti razjašnjeni glavni elementi afere i drugi protagonisti, posebice pripadnike snaga reda. 


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene