Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Do Djeda Božićnjaka su stigla i pisma bez poštanskih maraka.


Posao Djeda Mraza za ovu godinu bliži se kraju, a djeca diljem svijeta neumorno su mu i za ovaj Božić slala pisma sa svojim željama. Procjenjuje se da je Djedica ove godine dobio više od sedam milijuna pisama.

Vezani članci Božić diljem svijeta - 4 VIDEO Božićni kadrovi iz cijelog svijeta: Predsjednički par čitao priče bolesnoj djeci, Djed Mraz krenuo na put iz Finske Ilustracija Snježna oluja izazvala kaos i pustoš, ali njega čak ni ona nije mogla zaustaviti: ''Djeco, darovi stižu!''

Dok se zbrajaju pisma pristigla u Djedov poštanski sandučić ove godine, moguće je provjeriti točne podatke za prošlu. Tada su Djedu najviše pisali iz Francuske odakle je pismo poslalo 1,7 milijuna djece, objavio je CNN.

Ovako američka vojska 'prati' Djeda Mraza!

Drugo mjesto zauzeli su kanadski klinci s 1,4 milijuna poslanih pisama, a do Djeda su došla čak i pisma bez poštanskih markica.

Treće mjesto zauzele su Sjedinjene Američke Države s nešto iznad milijun pisama.

Među zemljama čija djeca najviše pišu Djedu su i Brazil, Velika Britanija, Finska, Rusija, Njemačka, Španjolska, Australija, Irska, Portugal, Grčka, Švedska, Švicarska, Libanon, Austrija i Mađarska.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju