Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Birališta na Malti otvorena su u subotu ujutro kako bi ovaj mediteranski otok izabrao svoju prvu vladu otkad je ušao u Europsku uniju 2004.


Ovi parlamentarni izbori pokazat će želi li više od 300.000 Maltežana s pravom glasa uvođenje promjena nakon dva desetljeća gotovo neprekinute vlasti iste Nacionalističke stranke.

Vezani članci Prosvjed zbog ubojstva malteške novinarke Daphne Caruana Galizia (Foto: AFP) - 1 Istraga o ubojstvu novinarke: Premijer Malte Josef Muscat najavio da daje ostavku početkom godine 2. HRVCON vratio se iz operacije “Sea Guardian” (Foto: MORH) Raketna topovnjača uplovila u dubrovačku luku


Očekuje se da će rezultati izbora biti tijesni budući da su ispitivanja javnog mišljenja pokazala da vladajuća NP i Laburistička stranka imaju podjednake izglede.


Na posljednjim izborima 2003. ove dvije stranke borile su se oko toga treba li Malta ući u članstvo EU-a. Sada, kada je Malta našla svoje mjesto u Europi i kada ima stabilno gospodarstvo koje se temelji na turizmu, izborna kampanja uglavnom je bila usredotočena na domaća pitanja: anti-korupcijske mjere, dobro upravljanje, zdravstvenu skrb i okoliš.