Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Počeli parlamentarni izbori na Malti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Birališta na Malti otvorena su u subotu ujutro kako bi ovaj mediteranski otok izabrao svoju prvu vladu otkad je ušao u Europsku uniju 2004.

Ovi parlamentarni izbori pokazat će želi li više od 300.000 Maltežana s pravom glasa uvođenje promjena nakon dva desetljeća gotovo neprekinute vlasti iste Nacionalističke stranke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imao lažnu hrvatsku putovnicu VIDEO Kakav kaos: Na Malti pokušali uhititi Srbina u kupaćim gaćama... Ozlijedio četvoricu policajaca Slika nije dostupna POSJETIO MALTU FOTO Papa morao upotrijebiti dizalo za ulazak u avion: Otkrio je hoće li otići u Ukrajinu


Očekuje se da će rezultati izbora biti tijesni budući da su ispitivanja javnog mišljenja pokazala da vladajuća NP i Laburistička stranka imaju podjednake izglede.


Na posljednjim izborima 2003. ove dvije stranke borile su se oko toga treba li Malta ući u članstvo EU-a. Sada, kada je Malta našla svoje mjesto u Europi i kada ima stabilno gospodarstvo koje se temelji na turizmu, izborna kampanja uglavnom je bila usredotočena na domaća pitanja: anti-korupcijske mjere, dobro upravljanje, zdravstvenu skrb i okoliš.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene