Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Antiteroristički drilovi

Počele prve zajedničke vojne vježbe Rusije i Kine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ratne mornarice Kine i Rusije u nedjelju su počele prve zajedničke vojne vježbe u Žutome moru blizu istočne kineske obale, koje će trajati šest dana, prenosi France presse.

Kineski mediji izvijestili su da su kineski i ruski vojni dužnosnici jutros počeli vježbe u blizini grada Qingdao u pokrajini Shandong. Vježbe obuhvaćaju zajedničku zračnu vojnu obranu, taktike za obranu od podmornica te operacije potrage i spašavanja, a bit će izvedena i simulirana akcija spašavanja otetih brodova, kao i tzv. antiteroristički drilovi.

Pročitajte i ovo Vojska - 4 Brodosplit priča ide dalje Ratna mornarica ima novog kormilara, a politika velike planove, no postoji jedan problem: ''Tko će upravljati novim plovilima?'' Vojska u Estoniji vojne vježbe Ova europska zemlja priprema se za napad Rusije: "Doći će do nove invazije. Pitanje nije ako, nego kada"

>> Rusija gradi najjaču ratnu mornaricu na svijetu!

U vojnim manevrima sudjeluje 16 brodova i dvije podmornice kineske ratne mornarice te četiri ruska ratna broda. Kinezi su u četvrtak izvijestili da je cilj vježbi jačanje mira u regiji.

Od 2005. Rusija i Kina su provele četiri zajedničke vojne vježbe, a u nekima su sudjelovale i vojne snage drugih zemalja. Iste su godine dvije zemlje imale i zajedničke 'ratne igre', no ovo su prve ciljane vojne vježbe ratne mornarice. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene