Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki planovi

Rusija gradi najjaču ratnu mornaricu na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 150 milijardi dolara predviđeno je za obnovu ruske Ratne mornarice.

Samo ove godine je za izgradnju nuklearnih i dizel podmornica i fregata, remont te održavanje flote potrošeno više od 280 milijuna dolara, pokazuju podaci ruskog Ministarstva obrane, objavio je The Voice of Russia.

Pročitajte i ovo Obnova u Karlovcu - 4 Brojne štete FOTO Pogledajte kako izgleda Karlovac, građani očajni zbog radova: "Došlo je do nevjerojatnih oštećenja u staroj zaštićenoj povijesnoj jezgri" Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem"

Potpisani su ugovori za projektiranje i izgradnju nuklearnih podmornica u vrijednost deset milijardi dolara. Do sada su isporučili već 128 takvih podmornica. Osim nuklearnih, isporučeno je deset novih dizel podmornica koje će predstavljati temlje ruske pomorske moći ondje gdje nuklearne podmornice ne mogu djelovati, u Crnom moru i Baltiku.

>> Rusima 'prekipjelo': Ili će SAD maknuti raketni štit, ili ništa od START-a

Brod će posjedovati ofenzivno raketno naoružanje i torpeda, kao i helikopter za borbu protiv podmornica. Nova tehnologija primjenjena pri gradnji trupa omogućit će mu da za 25 posto smanji otpor vode pri kretanju brzinom oko 30 čvorova.

Trenutačno Rusi imaju jedan nosač zrakoplova koji će sljedeće godine biti na remontu. Iako ovim velikim planom obnove mornarice nije predviđena gradnja još nekog nosača aviona, priprema projekta je već započela.

Prema nekim najavama, 2018. godine bi trebalo biti završen projekt novog 'supernosača aviona', sa čijom izgradnjom bi se trebalo početi 2020. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene