Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pocar traži uhićenja Mladića i Hadžića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju Fausto Pocar zatražio je u UN-u hitno uhićenje dvojice preostalih bjegunaca, ratnog zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića i bivšeg čelnika hrvatskih Srba Gorana Hadžića.

Pocar je pred Općom skupštinom podsjetio 192 članice UN-a da su obvezne surađivati sa Sudom, ne samo uhićenjem bjegunaca, već i predajom dokumenata, te osiguravanjem i zaštitom svjedoka.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Teški dani Vučić poslao čudnu poruku te rekao da će sve objasniti: "Nije mi lako reći kakve smo vijesti dobili" Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer

Pocar je pohvalio Srbiju za uhićenje bivšeg čelnika bosanskih Srba Radovana Karadžića 21. srpnja i bivšeg zapovjednika policije bosanskih Srba Stojana Župljanina 11. lipnja ove godine.
'Ipak, ne možemo uspješno dovršiti svoj posao ako se dvojica preostalih bjegunaca, Ratko Mladić i Goran Hadžić, hitno ne uhite', rekao je Pocar.

Srbijanski predsjednik Boris Tadić rekao je nakon uhićenja Karadžića da uhićenje Mladića i Hadžića predstavlja 'međunarodnu obvezu' Srbije, a isto je ponovio i srbijanski veleposlanik pri UN-u Pavle Jevremović.

'Srbijanski Akcijski tim nastavlja u potpunosti provoditi operacije potrage za bjeguncima. Vjerujemo da se Ratko Mladić i Goran Hadžić ne mogu zauvijek skrivati i da će uskoro biti uhićeni i prebačeni u Den Haag', rekao je Jevremović.

Nova srbijanska demokratska vlada jasno je dala do znanja da se želi priključiti Europskoj uniji, a najveća prepreka približavanju zasad je neuspjeh u potrazi za odbjeglim osumnjičenicima za ratne zločine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene