Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gadafijevo topništvo u akciji

Pobunjenici: Od granatiranja više ne prepoznajemo Misratu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snage odane libijskom čelniku Moameru Gadafiju silovito topništvom napadaju grad Misratu koji je pod kontrolom pobunjenika, a vojnici pljačkaju trgovine i domove u središtu grada, izjavio je glasnogovornik pobunjenika.

Misrata je posljednje veliko pobunjeničko uporište u zapadnoj Libiji, ali nakon tjedana granatiranja čini se da vladine snage polako preuzimaju kontrolu unatoč zračnim udarima međunarodne koalicije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na šest gradova VIDEO Veliki napad Rusije na Ukrajinu: Troje mrtvih, puno je ranjenih, ozlijeđena i devetogodišnja djevojčica Doneck Vrlo opasno oružje Ukrajina u granatiranju Donecka koristila kazetno streljivo? Ranjena i djevojčica

>> Libija: Gađali kamione, pobili civile

'Oni su koristili tenkove, otvarali vatru iz ručnih bacača i minobacača u današnjem napadu na grad. To je bilo nasumično i vrlo intenzivno granatiranje', rekao je glasnogovornik u telefonskoj izjavi za Reuters. 'Više ne prepoznajemo to mjesto. Razaranje je neopisivo. Gadafijevi vojnici koji su ušli u grad pljačkaju trgovine, čak i domove, i sve uništavaju', rekao je.

Izvješća iz Misrate, trećem po veličini libijskom gradu oko 200 kilometara istočno od Tripolija, nemaju neovisnu potvrdu jer libijske vlasti ne puštaju novinare da slobodno izvještavaju iz grada.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene