Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema potvrde

Pobunjenici: Misrata je oslobođena!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik libijskih pobunjenika izjavio je da je Misrata oslobođena od snaga Moamera Gadafija u subotu nakon opsade tog trećeg po veličini grada u Libiji koja je trajala gotovo dva mjeseca.

Zasad nema neovisne potvrde te informacije, ali su libijski vojnici koje su zarobili pobunjenici u Misrati rekli da je vojsci naređeno da se povuče. 'Misrata je slobodna, pobunjenici su pobijedili. Neki od Gadafijevih vojnika su ubijeni, a drugi bježe', rekao je glasnogovornik Gemal Salem u telefonskoj izjavi za Reuters iz Misrate.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavio glasnogovornik vojske Idriss Deby, jedan od najdugovječnijih afričkih vladara, preminuo u sukobima s pobunjenicima Vođe pobunjenih Srba u RH tijekom Domovinskog rata Vođe Sao Krajine Sijali su strah i smrt: Gdje su danas vođe pobunjenih Srba i predsjednici srpske paradržave?

>> Tripoli 'žali' zbog pogibije stranih novinara

Salem je kazao da su Gadafijeve snage ostale izvan grada te da bi sa svojih položaja mogle granatirati Misratu. Po njegovim riječima, tri su osobe ubijene, a 15 je ranjeno u eksplozijama bombi koje su Gadafijeve snage postavile u kuće, automobile i na mrtva tijela prije povlačenja.

Agencija France Presse javlja, pozivajući se na bolničke izvore, da je u žestokim sukobima u Misrati u subotu poginulo 10 ljudi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene