Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Srbija ne očekuje povlačenje tužbi za genocid s Hrvatskom, barem ne u skorije vrijeme, tako barem tvrdi ministar Jeremić.


Srpski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić u razgovoru za srpski Blic izjavio je kako po tom pitanju problemi nastaju s hrvatske strane. 'Nerealno je očekivati da smo blizu povlačenja tužbi s Hrvatskom, jer na osnovu javnih istupanja hrvatskih dužnosnika, stiče se utisak da po tom pitanju ne postoji jedinstven stav ključnih institucija u Zagrebu', rekao je Jeremić.

Vezani članci Industrijski centar u Parizu, ilustracija Pariški sud odlučio: ''Država je zakazala oko redukcije emisija stakleničkih plinova'' Državna matura, ilustracija - 1 Maturanti iz Gospića tuže državu jer su im poništeni ispiti iz matematike na državnoj maturi

>> Tadić otišao, otvorena pitanja ostala

>> 'Očekujem da će Tadićev posjet biti doprinos normaliziranju odnosa'

Ministar vanjskih poslova dotaknuo se i odnosa s Kosovom rekavši kako mu se čini da Priština nije spremna za početak dijaloga s Beogradom, a najavio je i jačanje Srbije kao regionalne sile.

'Odnosima u regiji u sljedećoj godini biće posvećena posebna pažnja. Srbija će u 2011. godini i u formalnom smislu postati središte regionalne suradnje, s obzirom na to da smo dobili status predsjedavajućeg u tri značajne regionalne organizacije - Centralnoeuropskoj inicijativi, Jadransko-jonskoj inicijativi i Procesu suradnje u jugoistočnoj Europi', izjavio je Jeremić.