Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vuk Jeremić o tužbama za genocid

'Po pitanju povlačenja tužbi u Hrvatskoj ne postoji jedinstven stav'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija ne očekuje povlačenje tužbi za genocid s Hrvatskom, barem ne u skorije vrijeme, tako barem tvrdi ministar Jeremić.

Pročitajte i ovo Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju" Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila

Srpski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić u razgovoru za srpski Blic izjavio je kako po tom pitanju problemi nastaju s hrvatske strane. 'Nerealno je očekivati da smo blizu povlačenja tužbi s Hrvatskom, jer na osnovu javnih istupanja hrvatskih dužnosnika, stiče se utisak da po tom pitanju ne postoji jedinstven stav ključnih institucija u Zagrebu', rekao je Jeremić.

>> Tadić otišao, otvorena pitanja ostala

>> 'Očekujem da će Tadićev posjet biti doprinos normaliziranju odnosa'

Ministar vanjskih poslova dotaknuo se i odnosa s Kosovom rekavši kako mu se čini da Priština nije spremna za početak dijaloga s Beogradom, a najavio je i jačanje Srbije kao regionalne sile.

'Odnosima u regiji u sljedećoj godini biće posvećena posebna pažnja. Srbija će u 2011. godini i u formalnom smislu postati središte regionalne suradnje, s obzirom na to da smo dobili status predsjedavajućeg u tri značajne regionalne organizacije - Centralnoeuropskoj inicijativi, Jadransko-jonskoj inicijativi i Procesu suradnje u jugoistočnoj Europi', izjavio je Jeremić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene