Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Avantura u kajaku

Oplovila Australiju iako je napao morski pas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemica Freya Hoffmeister dovršila je svoje skoro 13.000 kilometara dugo putovanje tijekom kojega je za 332 dana kajakom oplovila Australiju.

Bivša 45-godišnja bodybilderica je tako za 28 dana poboljšala rekord koji je prije nje držao Novozelanđanin Paul Caffyn 1982. godine, i postala druga osoba kojoj je uspjelo Australiju obići kajakom. ‘Umorna sam i sretna što više ne moram veslati ali isplatilo se’, kazala je ona po završetku svoje 11 mjeseci duge odiseje. ‘Proći će još 27 godina prije nego što to netko ponovi, sigurna sam’, dodala je. Na njenom kajaku su ostale dvije rupe koje su napravili zubi morskog psa. Putovanje je završila u Queenscliffu pokraj Melbourna, odakle je i isplovila. (Hina)

Pročitajte i ovo Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV Devetero spašenih Reporterka Dnevnika Nove TV o novim detaljima potrage za nestalim osobama: "Dva kajaka izvučena su iz mora" Pomorska policija spasila kajakaša Veliki valovi i bura Krenuo kajakom na nemirno more, završio boreći se za život na plutači u Savurdijskoj vali: Spasila ga pomorska policija


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene