Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vlasnica osam zlatnih medalja odustala od Pekinga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najuspješnija sportašica u povijesti kajaka i kanua na mirnim vodama 45-godišnja Njemica Birgit Fischer odustala je od nastupa na Olimpijskim igrama u Pekingu.

'Mnogo sam razmišljanja i odluku nisam donijela lagano, no ona je konačna. Neću nastupiti na OI u Pekingu. Kada se osvrnem na godine koje su prošle mogu biti zadovoljna', istaknula je vlasnica osam zlatnih medalja na olimpijskim igrama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Deset velikih rivalstava u Pekingu Slika nije dostupna OI Peking: Predstavljene olimpijske medalje

Birgit Fischer je osvajala zlatna odličja u kajaku na svakim OI od 1980. godine, izuzev Los Angelesa 1984. godine. Na OI u Moskvi (1980), Barceloni (1992), Atlanti (1996) i Ateni (2004) osvojila je po jedno zlato, dok je u Seoulu (1988) i Sydneyu (2000) osvojila po dvije zlatne medalje. U svojoj riznici ima i četiri srebrne olimpijske medalje iz Seoula, Barcelone, Atlante i Atene, te čak 27 zlatnih medalja sa svjetskih prvenstava.

Prvo je nastupala pod zastavom DDR-a, a nakon ujedinjenja pod zastavom Njemačke, a zanimljivo bila je najmlađom i najstarijom olimpijskom pobjednicom u kajaku. Na OI je prvi put slavila sa 18, a posljednjim put sa 42 godine.

'Da DDR nije bojkotirao neka natjecanja mogla sam osvojiti još koju medalju', dodala je Birgit Fischer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene