Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najstarijem pljačkašu, za kojeg se još ne zna je li bio i mozak operacije, je 76 godina.


Pljačku stoljeća u Velikoj Britaniji izvela je grupa penzionera od kojih najstariji ima 76 godina!

Naime, kako je pokazala istraga u slučaju pljačke Hatton Gardena, draguljarnice i trezora iz koje je tijekom uskršnjih blagdana prema neslužbenim informacijama nestalo čak dvije milijarde kuna (200 milijuna funti), iza pothvata po svemu sudeći stoji devet muškaraca od kojih je najstarijem 76, a najmlađem 43 godine.

Osim njih dvojice, koji navodno vode salon rabljenim automobilima, policija je uhitila još sedmoricu muškaraca od 74 i 67 godina, dvojica imaju 58 a ostali 59, 50 i 48 godina, piše Independent. U istrazi je sudjelovalo čak 200 istražitelja Scotland Yarda. 

Vezani članci Uhićeni istarski lopovi osumnjičeni za 42 kaznena djela (Foto: Policija) - 8 Uhvaćeni serijski pljačkaši: Mjesecima su harali diljem Istre, opljačkali su niz kuća, ali i - župni ured Nakit je ukraden na izložbi u Duždevoj palači (Foto: MUP RH) Pogledajte video senzacionalne pljačke dragulja: Glumili da ih zanima izložba, a zapravo krali nakit

Objavljene su fotografije jedne od najvećih pljački u povijesti

Pljačka u Hatton Gardenu, osim po visini ulova, specifična je i po načinu na koji je izvedena - tijekom uskršnjih blagdana a lopovi su u trezoru proveli gotovo četiri dana tijekom kojih su neometano izvlačili vrijedni plijen.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook