Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlasnik trgovine mješovitom robom u gradu Shirleyu, udaljenom oko 100 kilometara od New Yorka, doživio je bizaran pokušaj pljačke, u kojem ga je svladani pljačkaš na koljenima preklinjao da mu poštedi život.


Mohammad Salil, vlasnik trgovine, prema nesuđenom je pljačkašu odlučio biti milostiv nakon što je ovaj suočen s puškom koju je Salil izvadio ispod pulta, briznuo u plač, uvjeravajući sad već zbunjenog Salila, kako je trgovinu bio primoran pokušati opljačkati jer nema novca da prehrani obitelj.

Nesretnik je pljačku pokušao izvršiti nešto iza ponoći 21. svibnja, baš u trenutku kad je Salil zatvarao trgovinu. Odjednom se iza njega stvorio maskirani muškarac u svojim 40-im godinama života, koji je u ruci imao bejzbol palicu te je od Salila zatražio da mu preda dnevni utržak. No, umjesto novca, lukavi je Salil ispod pulta izvukao pušku i naredio napadaču da ispusti palicu.

Vezani članci Ilustracija Pucao pa prijetio smrću policajcima: Djeca bježala i skrivala automatsku pušku!?! Slika nije dostupna VIDEO Uperio mu dugu cijev u glavu, ali namjerio se na krivoga...

'Tip je odjednom pao na koljena i počeo moliti za milost, govoreći kako mu je žao i kako nema novca i hrane te da mu obitelj gladuje već zadnja četiri tjedna', kazao je za Associated Press Salil. Na kraju se ipak smilovao svom napadaču te mu je dao 40 dolara i štrucu kruha, ali je od njega tražio da mu obeća kako više nikada neće pljačkati trgovine. Čitav događaj ostao je zabilježen na nadzornim kamerama u Salilovoj trgovini.