Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pljačka stoljeća u Francuskoj. Vozač blindiranog vozila za prijevoz novca nestao je s 11 milijuna eura u vlasništvu 'Banque de France', izvijestili su francuski mediji.


Čini se da se 39-godišnji vozač zaštitarskog vozila Tony Musulin jučer ujutro jednostavno odvezao s kombijem punim novca dok su mu druga dvojica kolega 'skočila' do podružnice zaštitarske trvtke za koju rade. Neki mediji pak javljaju, kako su otišli pokupiti novac u jednoj trgovini i kad su se vratili kombija više nije bilo. Oprečne su i informacije koliko je novca bilo u kombiju. 'Radi se o više od 10 milijuna eura. Za sada ne možemo precizno reći, ali u vrećama je bilo negdje između 11 i 13 milijuna', kazao je Joel Chapuy.  

Vezani članci Nikola Michael Sušec U Zagrebu nestao student Nikola Michael Sušec: Zadnji put viđen ispred Fakulteta hrvatskih studija Slika nije dostupna Tragedija na setu serije NCIS

Bio je pomalo čudan, uvijek je nešto 'grintao' i govorio kako smo loše plaćeni

Kombi u vlasništvu švedske zaštitarske tvtrke Loomis pronađen je dva sata kasnije u predgrađu Lyona. 38 vreća s novcem je naravno, također nestalo. Ugrađeni GPS sustav i telefon u kombiju bili su onesposobljeni. Policija je prvotno posumnjala da je vozač možda otet ili da pljačkaši drže nekoga od njegove obitelji. No, ta je mogućnost odbačena. Musulin niti je oženjen niti ima djece, a brzo se pokazalo i da pljačka, jedna od najtežih te vrste u Francuskoj u posljednjih 10-ak godina, bila pomno pripremljena. Zaštitar je naime, nedavno podigao sav novac sa svog bankovnog računa, a istražitelji su pronašli i potpuno prazan stan. Čak je 'očistio' i frižider.

Musulin je inače, za tvrtku Loomis radio desetak godina. Jedan od vozačevih kolega kazao je kako je ovaj uvijek bio pomalo čudan, uvijek je nešto 'grintao' i govorio kako su loše plaćeni. 'Govorio je da će prije ili kasnije šefovi za to platiti', kazao je kolega. Fotografije Tonyja Musulina poslane su svim novinama, u zračne luke i na ostale granične prijelaze. No, Lyon je vrlo blizu Švicarske, a ni granica s Italijom i Njemačkom nisu daleko pa se pretpostavlja kako je već napustio Francusku. Ipak, kako se radi o velikoj količini novca koju nije mogao sam nositi, policija ne isključuje mogućnost da su upleteni i drugi ljudi. Posebice stoga jer su za otvaranje sigurnosnih brava na vratima blindiranog kombija obično potrebna najmanje dva zaposlenika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju