Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrogasci pješice na 65. kat

Planuo najviši neboder u Europi, a još nije ni dovršen!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ogroman plamen satima je u ponedjeljak osvjetljavao noćno nebo iznad moskovskog Tornja Federacije, nebodera koji bi, kada se dovrši njegova izgradnja, trebao biti najviši u Europi.

Požar je buknuo oko 20:30 sati po lokalnom vremenu, a pod kontrolu je stavljen tek tri sata kasnije. Nagađa se kako je buknuo zbog kratkog spoja.

Pročitajte i ovo Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski Screenshot Gusti dim VIDEO Eksplozija u ruskoj kemijskoj tvornici, ozlijeđeno devetero ljudi

'Radovi na neboderu se odvijaju 24 sata dnevno i zgradu po noći osvjetljavaju svjetla projektora. Oko 20 sati je došlo do kratkog spoja', kazao je Nikita Zhuravlev, predstavnik tvrtke Potok 8 koja gradi neboder.

>> U požaru skladišta tržnice poginulo 15 stranih radnika

Toranj Federacije se sastoji od dva tornja - jednog visokog 360 metara i jednog visokog 243 metra. Požar je buknuo na 67. katu istočnog tornja i proraširio se na katove ispod i iznad. Dva vatrogasna helikoptera su iz zraka vodom polijevali vatru, a vatrogasci su se morali pješice popeti do mjesta na kojem je gorjelo jer liftovi još nisu u funkciji.

'Vatra se proširila zbog helikoptera. Letjeli su prenisko i tako raspirili vatru koja se potom proširila na krov', kazao je Zhuralev.

Zgrada je evakuirana te nitko srećom, nitko nije ozlijeđen.

Federacijski toranj se na obali rijeke Moskve, oko 2 i pol kilometra zapadno od Kremlja. Kada ga dovrše, s jarbolima na tornjevima trebao i biti visok čak 560 metara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene