Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen

Planirao napad na vojnu bazu: "Jedva čekam da se susretnem sa svojim Gospodinom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
John T. Booker iz grada Topeke u Kanzasu priveden je u petak u sklopu akcije FBI-ja čiji agenti Bookera prate od početka ožujka prošle godine kada je na Facebooku objavio poruku u kojoj prijeti osvetničkim ubojstvima.

Dvadesetogodišnji Amerikanac uhićen je u petak zbog sumnje da je planirao izvesti napad automobilom bombom na vojnu bazu Fort Riley u Kansasu u znak potpore džihadistima Islamske države, objavilo je ministarstvo pravosuđa.

Pročitajte i ovo Travis King nova kriza između dviju zemalja VIDEO Amerikanac koji je prešao u Sjevernu Koreju je vojnik, oglasila se njegova majka: "Travis to ne bi napravio" Sudski čekić Uskraćivao mu hranu Amerikanac u Zagrebu autističnog brata držao u lancima: Nepravomoćno dobio tri godine zatvora

Podzemnim putevima do Damaska: IS bi mogao tunelima doći pred vrata Asadove palače

John T. Booker iz grada Topeke u Kanzasu priveden je u petak u sklopu akcije FBI-ja čiji agenti Bookera prate od početka ožujka prošle godine kada je na Facebooku objavio poruku u kojoj prijeti osvetničkim ubojstvima.

"Spremite se za džihadistički napad. Nervozan sam, ali ne zato što se bojim umrijeti nego zato što jedva čekam da se susretnem sa svojim Gospodinom", napisao je Booker.

Priveden je zajedno s dvojicom FBI-jevih agenata koji su bili na tajnom zadatku. Booker nije znao da je bomba koju su pripremili deaktivirana, stoji u priopćenju tužiteljstva.

Saveznička vojna snaga obrušila se na Islamsku državu, izveli čak 19 zračnih napada

Mladić se prije mjesec dana prijavio u vojsku u Kanzasu, a kada su ga FBI-jevi agenati nakon objava na Facebooku upitali zbog čega pristupa vojsci, odgovorio je da mu je namjera "počiniti napad na američke vojnike" po uzoru na napad što ga je počinio bojnik Nidal Hassan u teksaškom Fort Hoodu. Nakon toga nije primljen u vojsku.

Od listopada je, ne znajući, bio u kontaktu s jednim agentom FBI-ja, a u ožujku je upoznat s još jednim koji se predstavio kao šeik koji planira terorističke napade na SAD.

Booker je planirao izvesti samoubilački napad vjerujući da će u tomu uspjeti i da neće biti uhićen, stoji u priopćenju ministarstva pravosuđa. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene