Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Geološko istraživanje otkrilo

Planina u Srbiji skriva 72 tone zlata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na planini Crni vrh kod Bora ima ukupno 72 tone zlata, rezultat je danas objavljenog geološkog istraživanja kanadske kompanije Avala risorsiz.

Voditelj istraživanja Justin Van Der Toorn objavio je kako je sada moguće početi s detaljnom ekonomskom procjenom projekta kako bi se utvrdilo je li moguće otvoriti rudnik, piše Kurir.

Pročitajte i ovo James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici Tomislav Žigmanov Tri put više nego 2020. Na izbore za Sabor izašao rekordan broj birača i u Srbiji

'Čak 95% prvobitne procjene resursa na istraživačkom polju prelazi sa pretpostavljenih u višu klasu induciranih resursa', naglasio je Van Der Toorn.

>>Kopaju zlato golim rukama kako bi preživjeli!

Prema njegovim riječima, utvrđeno je i novo istraživačko područje nazvano Korkan istok, koje tek treba proći kroz klasifikaciju.

'Kao najveća istraživačka kompanija i imajući u vidu da smo u proteklih osam godina u ovaj projekt investirali preko 100 milijuna dolara, veoma nam je drago da projekt pokazuje ovakve pozitivne rezultate i da se kreće uzlaznom linijom, rekao je Van Der Torn.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene