Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na planini Crni vrh kod Bora ima ukupno 72 tone zlata, rezultat je danas objavljenog geološkog istraživanja kanadske kompanije Avala risorsiz.


Voditelj istraživanja Justin Van Der Toorn objavio je kako je sada moguće početi s detaljnom ekonomskom procjenom projekta kako bi se utvrdilo je li moguće otvoriti rudnik, piše Kurir.

Vezani članci Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije (Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL) - 3 Što se događa? Vučić sazvao hitan sastanak "zbog pogoršane situacije u regiji" Hurricane Girls Ove tri prelijepe Srpkinje poharale su Balkan poput uragana, a nama su otkrile kako na njih reagiraju Hrvati

'Čak 95% prvobitne procjene resursa na istraživačkom polju prelazi sa pretpostavljenih u višu klasu induciranih resursa', naglasio je Van Der Toorn.

>>Kopaju zlato golim rukama kako bi preživjeli!

Prema njegovim riječima, utvrđeno je i novo istraživačko područje nazvano Korkan istok, koje tek treba proći kroz klasifikaciju.

'Kao najveća istraživačka kompanija i imajući u vidu da smo u proteklih osam godina u ovaj projekt investirali preko 100 milijuna dolara, veoma nam je drago da projekt pokazuje ovakve pozitivne rezultate i da se kreće uzlaznom linijom, rekao je Van Der Torn.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook