Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sudanski rudnici

Kopaju zlato golim rukama kako bi preživjeli!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uski procjepi u pustinjama koji vode do rudnika, nekim stanovnicima Sudana su cjelodnevno radno mjesto.

U sudanskim rudnicima radi oko 60.000 ljudi - žene, muškarci, stariji i djeca riskiraju živote, iskopavajući zlato golim rukama. Rade u tijesnom i vrlo klaustrofobičnom prostroru gdje nema zraka, a sve to kako bi prehranili sebe i svoje obitelji, prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Studenti voze tramvaje u Nuernbergu - 2 Problem u Njemačkoj Zbog manjka radne snage, traže studente da voze tramvaje: ''Moramo istražiti sve mogućnosti'' Ilustracija Sreća ili prokletstvo? Leže na vrijednim mineralima, ali postoji opasnost: "Ako postanemo Kuvajt, onda dobro, ali pronađite mi primjer gdje je strani investitor donio boljitak"

Za njih dan ne postoji, jer su u rudnicima preko dana, a kada izađu, već je pala noć. Kao da vječno žive u tami.

Kada nisu u rudnicima, bore se sa snažnim pješčanim olujama koje im uništavaju slabe, ručno izrađene šatore u kojima žive.

>> Urušio se rudnik zlata, najmanje 60 poginulih, deseci zatrpanih

Mnogi rudari stradavaju od dehidracije, gladi i urušavanja rudnika. Uvjeti u kojima rade su potpuno nehumani. Temperature u rudnicima dosežu nevjerojatnih 45°C.

Unatoč obilju ruda i velikim naporima rudara, zemlja ima veliki problem s krijumčarenjem zbog kojeg godišnje gubi do 200 milijuna dolara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook   

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene