Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sljedeća će godina biti najtoplija od 1850. godine. Posljedica je to promjene klime.


Predviđa se da će globalne temperature u 2013. godini biti 0,57°C više od prosjeka zbog čega će iduća godina biti najtoplija otkako se kroz povijest mjeri temperatura i klimatske promjene, piše the Guardian.

Vezani članci School Strike 4 Climate Croatia (Foto: Facebook) Zagrebački srednjoškolci kreću u borbu za naš planet, za petak najavljuju veliki prosvjed Slika nije dostupna Do 2020. udvostručit će se područja pogođena toplinskim udarima, a onda će biti JOŠ JAČI

Prognoza se temelji na istraživanju i podacima sa Sveučilišta East Anglia, NASA-inog Goddard Institute of Space Studies te američka administracija za oceane i atmosferu. 'Rastuće temperature posljedica su promjene globalne klime i povećane emisije stakleničkih plinova', rekao je klimatolog Dave Britton.

>> Jasna poruka: 'Prijeti nam katastrofa divovskih razmjera'

Viši prosjek globalnih temperatura ne znači nužno da će zatopliti u svim regijama svijeta. Promjena klima na imat će drugačije efekte na različite regije. Inače, prema podacima Svjetske meteorološke organizacije jedanaest od 12 najtoplijih godina u povijesti su one od 2001 naovamo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook