Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predviđanje klimatologa

Plakat ćemo za zimom: 2013. godina će biti najtoplija otkako se mjere temperature

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sljedeća će godina biti najtoplija od 1850. godine. Posljedica je to promjene klime.

Predviđa se da će globalne temperature u 2013. godini biti 0,57°C više od prosjeka zbog čega će iduća godina biti najtoplija otkako se kroz povijest mjeri temperatura i klimatske promjene, piše the Guardian.

Pročitajte i ovo Toplinski valovi tijekom proljeća - 4 Gotovo 40 stupnjeva Ove dvije europske države gore, vrućine bi mogle oboriti povijesni toplinski rekord: "Nikada nismo osjetili ovakvo što u travnju" Slika nije dostupna Kritike od guvernera, poduzetnika, milijardera... Povlačenjem iz Pariškog sporazuma mnogi razočarani: "Suluda odluka predsjednika Trumpa"

Prognoza se temelji na istraživanju i podacima sa Sveučilišta East Anglia, NASA-inog Goddard Institute of Space Studies te američka administracija za oceane i atmosferu. 'Rastuće temperature posljedica su promjene globalne klime i povećane emisije stakleničkih plinova', rekao je klimatolog Dave Britton.

>> Jasna poruka: 'Prijeti nam katastrofa divovskih razmjera'

Viši prosjek globalnih temperatura ne znači nužno da će zatopliti u svim regijama svijeta. Promjena klima na imat će drugačije efekte na različite regije. Inače, prema podacima Svjetske meteorološke organizacije jedanaest od 12 najtoplijih godina u povijesti su one od 2001 naovamo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene