Obavijesti Video Pretražite Navigacija
napreduju sve više

Piratska stranka dobila svog prvog gradonačelnika u svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Piratska stranka, stranka čiji je cilj javnost uvesti u digitalno doba, dobila je svog prvog gradonačelnika i to u Švicarskoj, prenijeli su tamošnji mediji.

Taj relativno nov politički pokret, koji se prvi put pojavio u Švedskoj 2006., zagovara digitalnu demokraciju, slobodu komunikacija, ograničavanje autorskih prava i pravo na razmjenu datoteka kao i poštivanje privatnosti, kako na internetu, tako i u svakodnevnom životu.

Pročitajte i ovo Kandidat ekstremno desnog AfD-a pobijedio za gradonačelnika na istoku Njemačke Dobio gotovo 60 posto glasova Raste popularnost ekstremne desnice: Kandidat AfD-a pobijedio za gradonačelnika na istoku Njemačke Švicarska na referendumu izglasala 13. mirovinu Važan korak za Švicarsku Izglasali uvođenje 13. mirovine: "Ovaj korak je velika prekretnica"

>> Njemačka: Piratska stranka pretekla Zelene!

Stranka već ima poslanike u nekoliko zemalja, a sad je dobila i svog prvog gradonačelnika, Alexa Arnolda, koji je postao prvi čovjek Eichberga, švicarskog gradića od 1.500 stanovnika u kantonu St. Gallen, na istoku zemlje.

Inspirirane švedskom inicijativom, Piratske stranke postoje danas u 33 države svijeta, a surađuju u okviru krovne organizacije, Međunarodne Piratske stranke.

Na prethodnim izborima za europski parlament, švedska Piratska stranka osvojila je 7,13 posto glasova i dobila jedno mjesto u Europskom parlamentu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene